Glazbeni pozdrav puhača našem Samoboru

21. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.010 Pregleda

Četriri vrhunska puhačka ansambla, odnosno orkestra, stvorila su poslijepodne na Trgu kralja Tomislava odličnu atmosferu proslavljajući s publikom 775. rođendan Samobora. Do Trga su došetali svirajući koračnice, a program pod šatorom otvorili su malim glazbenim iznenađenjem zajedno odsviravši, pod ravnanjem Roberta Polgara, “Kod kapele svete Ane”. Sve ih je potom pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, uz čestitke za Dan grada i zahvalu našoj dugovječnoj Glazbi koja, kao malo tko, djeluje punih 210 godina.

Sada se na sceni, s raznovrsnim repertoarom, od jazza i bluesa preko rocka i popa do klasike, izmjenjuju Corpo Bandistico Mons. Aldrighetti Soave, koji su stigli iz okolice Verone, pa Glazbeno društvo Spinčići iz Kastva, Pihalni orkester Kostanjevica na Krki i domaćini i slavljenici, Gradska glazba Samobor.

Još im se stignete pridružiti i do 19 sati uživati u njihovom nastupu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.