Obavijest o prestanku obveze dostave podataka o nekretninama!

19. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.445 Pregleda

Obavještavaju se građani i pravne osobe, odnosno svi vlasnici nekretnina na području Grada Samobora kojima je dostavljena obavijest o obvezi dostave podataka, da se Zakonom o izmjenama Zakona o lokalnim porezima (Narodne novine broj 101/17) brišu odredbe o porezu na nekretnine, kao lokalnom porezu jedinica lokalne samouprave.

Navedene Izmjene zakona stupaju na snagu dana 20. listopada 2017. godine te tog datuma prestaje obveza dostave podataka o nekretninama od strane poreznih obveznika.

“Brisanjem odredbi o porezu na nekretnine vraćamo se na sustav poznatih javnih davanja: komunalne naknade, poreza na kuće za odmor i spomeničke rente.Prikupljene podatke korist ćemo za ažuriranje podataka kod obračuna postojećih javnih davanja. Zahvaljujemo svima koji su sukladno obvezi utvrđenoj Zakonom o lokalnim porezima dostavili podatke. Obveznici koji nisu dostavili podatke, a imaju promjena na objektima u svom vlasništvu, iste mogu dostaviti budući da smo kao jedinica lokalne samouprave dužni kontinuirano ažurirati podatke koji služe za obračun javnih davanja” – priopćili su iz Grada Samobora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.