Komunalni koraci gradskih vijećnika i dužnosnika

19. listopada 2017.
Komentari isključeni
928 Pregleda

Gradski vijećnici i dužnosnici iz godine u godinu uoči Dana grada obilaze komunalne i društvene objekte izgrađene tijekom godine, ali i one koji su tek u nekoj od faza izgradnje. Tako su i današnji dan, predvođeni zamjenicima gradonačelnika Željkom Stanecom i Sanjom Horvat Iveković te predsjednikom Gradskog vijeća Miranom Šoićem, odredili za taj komunalni obilazak samo dijela najznačajnijih građevina i gradilišta, s polazišnom točkom iz Bunkera gdje su se neki od njih po prvi put upoznali sa sadržajima koje tamo kreiraju mladi Samoborci. Prošetali su potom do preuređenih sportskih terena, također na prostoru bivše vojarne, a upoznali su se i sa zamjenom postojeće javne gradske rasvjete led rasvjetom, koja je u tijeku u užem i širem gradskom središtu. Posjetili su i nekadašnju gmajnu na ulazu u Malu Rakovicu koja je komunalno urbanizirana i spremna za prodaju gradskog prostora i nastavak izgradnje.

Put ih je iz vojarne odveo prema Bobovici, do novoizgrađenog rotora na križanju Ulice Matice iseljenika, Ulice Ante Starčevića te prilaza naseljima Bobovica i Samoborski Otok. Na području Mjesnog odbora Bregana provjerili su stanje na sanaciji odrona uz potok Bregana prema Grdanjcima, a komunalni su obilazak završili na gradilištima novih društvenih domova u Otruševcu i na Vrhovčaku.

Voditelj gradske referade za mjesnu samoupravu Petar Grgečić upoznao je tijekom obilaska gradske vijećnike i dužnosnike i sa svim onim cestama, pješačkim stazama, parkiralištima, mostovima, objektima vodoopskrbe, odvodnje i javne rasvjete, društvenim domovima i drugim društvenim prostorima po mjesnim odborima i gradskim četvrtima u koje se ulagalo tijekom ove godine, a koji nisu bili obuhvaćeni ovim obilaskom. Ukupno ih je više od 50.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.