Sedam novih medalja samoborskih gimnastičaki

17. listopada 2017.
Komentari isključeni
2.552 Pregleda

Samoborske gimnastičarke osvojile su 7 medalja u 3. kolu Kupa Hrvatske održanom u subotu u dvorani Zagrebačkog tjelovježbenog društva Hrvatski sokol u Zagrebu. Ekipnu zlatnu medalju osvojile su juniorke B programa u sastavu: Sara Kormoš, Ema Mihelić, Lorena Bartaković i Dora Jurković. Pojedinačno najbolja bila je Sara Kormoš, a broncu je osvojila Ema Mihelić. Rebecca Kenda je u potpunosti svladala elemente zadane u kategoriji kadetkinja B te je s maksimalnim polaznim ocjenama osvojila još jedno zlato.

I mlađe kadetkinje C nastavile su svoj zlatni niz. Ponovno je najbolja bila ekipa u sastavu: Jelena Kruhan, Mia Bajan, Lora Jaklenec, Elena Vlahović, Korina Petrović i Marta Jelić. Kao pojedinka nastupila je Eva Prčić. Jelena Kruhan osvojila je i pojedinačno zlato, a Mia Bajan broncu.

U kategoriji mlađih juniorki B nastupale su Maja Lehpamer koja je bila četvrta i Barbara Jelić kojoj je pripalo peto mjesto. Leire Golubić bila je četvrta u kategoriji kadetkinja C, Nola Lucarić sedma i Lucija Mučnjak devetnaesta. U kategoriji mlađih juniorki nastupale su Ema Kristina Šprljan (9. mjesto), Ema Babić (21. mjesto) i Laura Petrović (25. mjesto).

Na natjecanju su ih pratile trenerice Jelena Pađan, Tea Lagančić i Martina Bublić te trener Bojan Šinkovec. Marija Sara Mihelić bila je sutkinja na ručama.

Dolazeće nedjelje u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održat će se zadnje kolo Kupa Hrvatske. Gimnastičarke koje se još nisu plasirale imaju posljednju priliku za plasman na završnicu Kupa, koja će se održati početkom studenog.

Martina Bublić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.