Počele prijave za isplatu gradskih božićnica samoborskim umirovljenicima

17. listopada 2017.
Komentari isključeni
2.471 Pregleda

Gradske božićnice i uskrsnice dosad su obradovale više od dvije tisuće samoborskih umirovljenika, a i u ovoj godini u gradskom proračunu za isplatu božićnica planirano je 667 tisuća kuna. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu pa će umirovljenici dobiti 200, 300 ili 500 kuna.

Ovim putem Grad obavještava umirovljenike s prebivalištem na samoborskom području, koji imaju mirovinska primanja do dvije tisuće kuna, kako do 3. studenog mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika. Obrazac se predaje na porti Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 5, a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjene obrasce obavezno je priložiti obostranu presliku osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine ili rješenja o mirovini. Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja po tuzemnoj i inozemnoj osnovi. Isplata božićnica obavljat će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 20. studenog do 11. prosinca ove godine. Grad moli umirovljenike da se pridržavaju ovih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom se našim umirovljenicima želi uljepšati predstojeće božićne blagdane.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona 33 78 132.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.