Uključite se u akciju “I ja brinem o svojoj školi”

12. listopada 2017.
Komentari isključeni
732 Pregleda

Frendovske klupe, čak tri, bit će sutra obojane, a u subotu postavljene u dvorištu Osnovne škole Samobor i Područne škole U Celinama. Međunarodni je to humanitarni projekt osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Radi se o oslikanoj, uređenoj i dobro pozicioniranoj klupi na koju može sjesti svako dijete koje želi naći novog prijatelja, pokrenuti novu igru ili se uključiti u druženje. U Područnoj školi u Celinama djeca će klupu bojati od 9 sati, a u matičnoj školi u Stražničkoj ulici jedna će biti bojana od 10.30, a druga od 14 sati.

Dio je to građanske akcije udruge Sport VIV „I ja brinem o svojoj školi“ koja je nastala iz potrebe uređenja školskog dvorišta OŠ Samobor, kao budućeg mjesta okupljanja učenika.Organizirati će se aktivnosti čišćenja okoliša škole, bojanja i postavljanja Frendovskih klupa, bojanja i postavljanja kutije za knjige te sadnja raznog bilja. Pozivaju sve učenike, roditelje, nastavnike kao i sve ostale zainteresirane sugrađane da im se pridruže u subotu, od 10:30 sati i učine školu još ljepšim mjestom za našu djecu. Frendovske klupe biti će postavljene na 2 lokacije, u OŠ Samobor te u područnoj školi Celine. Akcija „I ja brinem o svojoj školi“ organizira se u suradnji sa OŠ Samobor i Laboratorijem zabave, a projekt financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.