Pravo prijateljstvo ne poznaje granice!

12. listopada 2017.
Komentari isključeni
724 Pregleda

Danas je u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani upriličeno krasno međunarodno druženje! U goste su učenicima i djelatnicima škole stigli susjedi-prijatelji, svi učenici i učitelji OŠ Velika Dolina iz Slovenije. Stotinjak učenika koji su na put prema OŠ Milana Langa krenuli pješice na granici je dočekalo nekoliko učenika i Bregane i ravnatelj škole, a zatim su se svi zajedno uputili prema Bregani.

Vrijedi svakako istaknuti da se tijekom cijelog puta čuo zvuk harmonike koju je zdušno svirao jedan učenik OŠ Velika Dolina. Po dolasku upriličena su sportska nadmetanja (košarka, nogomet, odbojka, štafetne igre, graničar…), no naglasak nije bio na postignutim rezultatima, već prvenstveno na druženju i međusobnom upoznavanju samih učenika.

Po završetku uslijedila je okrepa u školskoj blagovaonici i razmjena prigodnih darova. Svi su bili jednoglasni u ocjeni – bilo je sjajno i treba to ponoviti čim prije. Gosti iz Slovenije su ponovno pješice krenuli kući, a do granice ih je pratilo nekoliko djelatnika škole u Bregani.

Treba li uopće spominjati da je i po povratku cestom odjekivao zvuk harmonike? Pokazalo se još jednom ono što se itekako zna – ljude, njihovu dobru volju i prijateljstvo nitko ne može zaustaviti. Čak niti zlokobna žilet žica uz koju su se fotografirali za zajedničku uspomenu…

Igor Matijašić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.