Uključite se u 1. Samoborsku biciklijadu!

11. listopada 2017.
Komentari isključeni
640 Pregleda

1. Samoborska biciklijada održat će se u nedjelju, 15. listopada 2017. godine, pod vodstvom našeg najboljeg biciklista i dobitnika ovogodišnje nagrade Grada Samobora, Filipa Turka. Okupljanje je od 8:30 sati na glavnom samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava, a start biciklijade u 10 sati.

Cilj biciklijade je promocija novih samoborskih biciklističkih ruta, a prva je na redu MTB ruta broj 1: Samobor – Veliki Dol – Samobor, duga 19 km i s 585 m uspona.

Nakon starta na Trgu kralja Tomislava prvih 9,5 km je vrlo lagani i blagi asfaltni uspon, sve do skretanja u šumu, nekoliko stotina metara prije Šoićeve kuće.

Slijedi uspon po šumskoj stazi do planinarskog doma na Velikom Dolu koji nije tehnički zahtjevan niti prestrm. Ipak, za odvoziti ga u cijelosti potrebna je određena kondicija. Za one koji su nešto manje spremni ostaje opcija djelomičnog hodanja. Uspon je dugačak oko 3 km, pa i uz djelomično hodanje neće trajati predugo.

Na povratku s Velikog Dola do Samobora nudimo dvije opcije: spust po cesti do grada (kombinacija makadama i asfalta). Druga opcija je službena ruta. Ona uključuje spust po šumskom putu koji je na mjestima tehnički zahtjevan i ne preporuča se sudionicima koji nisu već ranije iskusili vožnju, posebno spuštanje, po šumskim putevima. Neki dijelovi koji su tehnički zahtjevniji nisu dugi i mogu se bez problema prehodati (nekoliko desetaka metara). Očekivani dolazak na Veliki Dol je između 11 i 11:30 sati, uz ručak i druženje, a organizirani povratak će biti oko 13 sati.

Prijave su otvorene do dana biciklijade, a prijaviti se može putem obrasca: https://goo.gl/forms/sZLpFTuk4FsgctQ73. Za sudionike prijavljene do 12.10. osiguran je obrok na Velikom Dolu (grah s kobasicom) po promotivnoj cijeni.

Sudjelovanje u biciklijadi je na vlastitu odgovornost uz obaveznu opremu: ispravan MTB bicikl i kacigu.

Organizator biciklijade je BBK Šišmiš Samobor uz podršku Turističke zajednice grada Samobora.

Kontakt za više informacija:Luka Čanak (BBK Šišmiš), M: 0917260596, e-mail: [email protected]

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.