Listopadski sportski mozaik u Samoboru

11. listopada 2017.
Komentari isključeni
487 Pregleda

Prvi dio novog Športofona protekao je u ugodnom razgovoru s predstavnicima Košarkaškog kluba Samobora, predsjednikom Mirom Kelečićem i trenerom seniorske momčadi Marinom Sedlarom, o košarci općenito, njezinoj popularnosti, stanju u samoborskom klubu, njegovim potencijalima u novoj natjecateljskoj sezoni i dugoročnijim planovima.

U nastavku emisije najavili smo dva velika sportska događanja u našem gradu dolazećeg vikenda. Na poznatoj stazi Draga u Rakovom Potoku vozit će se u nedjelju, u povodu Dana grada Samobora, tradicionalna utrka Trofej Grada Samobora u motocrossu, koja će ujedno biti 26. Memorijal Kreše Purića, natjecanje posvećeno uspomeni na neprežaljenog branitelja, koje se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatske. O tome smo popričali s hrvatskom moto-legendom Dragom Marovićem.

Pri kraju emisije još jedna gradska i hrvatska sportska legenda, Milan Garašić, najavio nam je subotnji tradicionalni Memorijal Branka Bošnjaka, vrhunski karate turnir koji ove godine doživljava 22. izdanje i o čijoj se organizaciji već dugi niz godina svojski brinu Karate klub Mladost iz Samobora i Udruga veterana specijalne policije Alfa, u čijim se redovima herojski za slobodu lijepe naše domovine borio Branko Bošnjak.

Uza sve to, pronašli smo vremena i za rekreativne aktivnosti naših sugrađana te im predstavili besplatne programe koje pod pokroviteljstvom Samoborskog športskog saveza, osmišljava nekoliko naših sportskih udruga.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.