Najbolje od najboljih

10. listopada 2017.
Komentari isključeni
579 Pregleda

U Fotogaleriji Dubrava, pred mnoštvom posjetitelja, otvorena je sinoć izložba fotografija članova Fotokluba Klik pod nazivom “Najbolja!”. Izložba prikazuje “najboljih” 48 fotografija od 48 autora, članova Fotokluba KLIK. Naziv izložbe “Najbolja” sugerira kako su ovo, prema mišljenju samih autora, njihove najbolje fotografije. Kod žiriranih izložbi odluku o tome koje su fotografije najbolje donosi netko treći i to može izazvati dosta polemika između sudionika izložbe. Ovako, kada fotografi sami biraju svoju najbolju fotografiju, ljutnje ne bi trebalo biti.

“U svakom slučaju izbor fotografija oslikava razinu kvalitete aktivnosti fotokluba kao cjeline. Velik broj fotografa koji su se prijavili za izložbu govori o rijetko viđenoj masovnosti za naše fotoklubove. Izbor fotografija, pak, pokazuje kako su autori zainteresirani za širok spektar tema, od pejzaža, gradskih panorama, portreta, apstraktnih motiva, makro fotografija te motiva svakodnevnog života. Isto tako, već na prvi pogled lako se uočava kako ovdje ima i desetak fotografa kojima, s obzirom na razinu znanja i vještine, možemo pridodati pridjev profesionalni. Tematski su na ovoj izložbi u velikoj mjeri zastupljene fotografije prirode i panorame gradova. I čini mi se kako to članovi Fotokluba KLIK najbolje rade.” – istaknuo je recezent izložbe Branimir Butković.

“Ova izložba nastala je u 48 sati!” – naglasio je predsjednik Fotokluba Klik Roman Avdagić. Ovo je prvi put da su autori Fotokluba Klik sami birali svoje fotografije! Odaziv je bio odličan, a kakve su fotografije možete pogledati do 2. studenog u Fotogaleriji Dubrava radnim danom od 10 do 20 sati.

Fotografije: Roman Avdagić i Jura Stanić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.