Upoznavanje sa Cmoljcem i priča o anđelima

2. listopada 2017.
Komentari isključeni
1.107 Pregleda

Danas je počeo Dječji tjedan u Gradskoj knjižnici Samobor. Otvoren je programom naziva “Vrtić u knjižnici, a sastojao se od čitanja slikovnice i igranja podne igre o knjižnici – “Cmoljac zna”. Vrtić su posjetili mališani mješovite skupine Dječjeg vrtića Cvjetnjak koji djeluje kod časnih sestara Služavki malog Isusa u Samoboru. Djeca su tu upoznala Cmoljca, zaštitnog lika dječjeg odjela i pričali s knjižničarkama o anđelima u povodu današnjeg dana, Dana anđela.

Sutra od 16 sati Knjižnica se pretvara u Slušaonicu zvučne knjige Lewis Carroll “Alica u zemlji čudesa”. U srijedu u 16 sati mališani će moći zaviriti u podzemni život Ruda i upoznati Bergmane, mitska bića koja tamo stanuju. Četvrtak od 16 sati dovodi Kino u Knjižnicu uz projekciju dječjeg filma “Petero djece i Željosaur”. Petak je rezerviran za Druženje s knjigom, pa će u 10 sati biti predstavljana knjiga Sanje Jurlin “Šumska priča”. Subota je dan za male planinare i Šumsku priču, odnosno šetnju Anindolom i čitanje “Šumske Priče”. Polazak je u 10 ispred Odjela za djecu i mlade.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.