Izviđači-poletarci uživaju u kreativnim igrama u Samoboru

30. rujna 2017.
Komentari isključeni
1.646 Pregleda

Gradom nam danas (subota, 30. rujna) putuju brojni mali izviđači iz cijele Hrvatske pa budite oprezni prilikom vožnje samoborskim cestama u širem centru grada. Izviđači će na više lokacija u centru Samobora sudjelovati u kreativnim igrama, a sve u okviru 3. Igara poletaraca pod nazivom “U samoborskom divnom kraju tom”.

Organizator je Odred izviđača Samobor koji je izviđače iz Zagrebačke županije, Zagreba i okolice, Križevaca i Koprivnice prvo okupio u bivšoj vojarni gdje ih je u ime Grada pozdravila Maja Gračanin. Njihov terenski rad potrajat će do 14 sati, a zatvaranje igara predviđeno je za 15.30.

– Prvo smo zamislili ove susrete kao regijske, za Zagreb i okolicu, a ove godine su nam se pridružili i izviđači iz Križevaca i Koprivnice, prošle godine iz Krapine tako da se susreti šire. Samobor je interesantan gradić pa izviđači isto vole doći u naš grad. Za danas smo pripremili kreativne dječje igre za najmlađe izviđače, kao što su tačke na rukama, zabijanje čavala i slično. Najbitnije je to da u igrama nema ocijenjivanja, nema pobjednika jer su svi pobjednici samim time što su došli na Igre, što su danas proveli dan u prirodi i u igri – rekao nam je voditelj susreta Stjepan Kralj.

Inače, svi zainteresirani za uključenje u Odred izviđača Samobor od slijedećeg tjedna će imati priliku za upis jer kreće “regrutacija” po samoborskim školama.
K. Solenički

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.