Stručno i praktično o pažnji u sportu

27. rujna 2017.
Komentari isključeni
1.704 Pregleda

Tridesetak sportskih trenera odazvalo se jučer predavanju o “Pažnji u sportu”, koje je za njih, u sklopu Europskog tjedna sporta, u Bunkeru priredio Samoborski sportski savez. Uvodno su okupljene pozdravili član Izvršnog odbora Saveza Boris Makarun, predstavnik Hrvatske asocijacije sportskih psihologa, inače predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, Franjo Prot te gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

O temi predavanja govorile su psihologinje i kineziologinje Ksenija Bosnar, Sandra Šućurović i Ivana Herceg. Uz teorijsko, prenijele su im i svoje praktično znanje i iskustvo u primjeni vježbi za poboljšanje pažnje. Objasnile su osnovne pojmove vezane uz pažnju općenito i pažnju u sportu, te prikazale put kojim je moguće poboljšati funkcije pažnje u sportaša, odnosno ono vježbe koje treneri mogu sami prakticirati sa svojim sportašima i ugraditi ih u treninge.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.