Marimbistica i jazz klavirist

27. rujna 2017.
Komentari isključeni
867 Pregleda

U sinoćnjem programu Ivana Bilić Marimba Weeka nastupili su maribistica Vassilena Serafimova i jazz klavirist Thomas Encho. Na repertoaru u Galeriji Prica, između ostalog, izveli su djela Bacha, Mozarta i Piazzolle, a predstavili su i nekoliko vlastitih skladbi. Serafimova je zajedno s pijanistom Thomasom Enhcom bila prva marimbistica u povijesti koja je nastupila na francuskoj dodjeli nagrada Victoires de la Musique, a prošle godine ovaj je duo snimio svoj prvi album za Deutsche Grammophon.

Na Marimba Week-u danas slijedi dvostruki program: u 17.30 u Galeriji Prica nastupit će Flam-a duo koji je i prošle godine oduševio publiku, a u 21 sat počinje Cocktail koncert članova Sudar Percussion ansambla.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.