Roko Vušković objavio prvi singl!

15. rujna 2017.
Komentari isključeni
2.482 Pregleda

Sjajni samoborski glazbenik, magistar saksofona i visoko školovani vokalist, Roko Vušković objavio je u izdanju Croatia Recordsa svoj prvi, autorski singl “Tvoj je trag u meni”.

Roko je rođen 1992. godine u Zagrebu, a školovanje za saksofon započeoje 2001. godine u samoborskog Glazbenoj školi Ferdo Livadić, u klasi profesora Gorana Merčepa.

Po završetku trećeg razreda Osnovne glazbene škole prelazi u klasu profesora Tomislava Žužaka, gdje završava osnovno srednje glazbeno obrazovanje s odličnim uspjehom.

2004. godine na 42. regionalnom natjecanju učenika glazbe i plesa u Karlovcu osvaja I. nagradu, a iste godine na 42. državnom natjecanju učenika glazbe i plesa II. nagradu u 1. kategoriji.

2006. godine na 43. regionalnom natjecanju učenika glazbe i plesa u Samoboru osvaja I. nagradu, te I. nagradu na državnom natjecanju u Varaždinu u 2. kategoriji, a godinu dana kasnije
IV. nagradu u 2. kategoriji na međunarodnom natjecanju Saksistra u Kopru kao najmlađi sudionik natjecanja.

2008. godine osvaja I. nagradu na 46. regionalnom natjecanju u Sisku, te I. nagradu na državnom natjecanju učenika glazbe i plesa u Varaždinu.

2009. godine osvojio je II. nagradu na međunarodnom natjecanju Lions Grand Prix u Rijeci i II. nagradu na natjecanju komornih sastava u Opatiji s kvartetom SaKS, a
održao je i dva samostalna recitala u organizaciji Matice Hrvatske, te glazbene škole Jastrebarsko

2010. godine Roko Vušković osvaja I. nagradu na 47. regionalnom natjecanju učenika glazbe i plesa u Bjelovaru, kao i dvije I. nagrade na natjecanju u Varaždinu i na natjecanju komornih sastava u Opatiji s kvartetom SaKS, gdje ostvaruje i apsolutnu pobjedu u svim kategorijama.Također iste godine
nastupa i kao solist sa Simfonijskim puhačkim orkestrom oružanih snaga Republike Hrvatske, te kao član orekstra Zagrebačke filharmonije.

Roko je sudionik brojnih seminara i glazbenih radionica priznatih saksofonista i pjevača kao što su Jean-Denis Michat, Kenneth Tse, Eugene Rousseau, Claude Delangle, Dubravka Krušelj Jurković, Mirela Brnetić, Jacques Houdek itd…
U slobodno vrijeme redovito nastupa na hrvatskoj pop/rock/jazz klupskoj i kantautorskoj sceni s raznim sastavima, te svira i pjeva u franjevačkom crkvenom ansamblu Marijina Uznesenja u Samoboru.

Od 2010. član je klase pjevača kod prof. Dubravke Krušelj-Jurković

2016. godine magistrira je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dragana Sremca, da bi ove godine
potpisao eksluzivni ugovor s Croatiom Records te objavio svoj prvi singl “Tvoj je trag u meni” za koji potpisuje glazbu i tekst.

 

Roko već radi na drugom singlu, a naglašava kako su gotove i pjesme za cijeli album.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.