HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje najuspješnija na 15. Sportskim igrama Zg. županije!

13. rujna 2017.
Komentari isključeni
239 Pregleda

Sportske igre zajednica HVIDR-e Zagrebačke županije održane su 15. put i to u Zaprešiću gdje je nastupilo 196 natjecatelja iz 8 Hvidri. Među njima najuspješnija je bila HVIDR-a Samobora i Svete Nedjelje koja je nakon razigravanja osvojila ukupno 1.mjesto. Najbolji su bili u utrkama u kolicima, električnom pikadu, streljaštvu, sportskom ribolovu i boćanju.

Do srebra su stigli u stolnom tenisu, do bronce u dvoranskom kuglanju, a korak do postolja ostali su u visećoj kuglani i šahu. Iz HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje ostali su domaćini iz Zaprešića i Ivanić Grad kojima je pripalo ekipno drugo, odnosno treće mjesto. U ostatku poretka raspored je bio Dugo Selo, Velika Gorica, Kloštar Ivanić, Jastrebarsko te na osmom mjestu Vrbovec.

Nakon podijele nagrada uz jelo i piće nastavljeno je druženje natjecatelja i gostiju.

K. Solenički

foto: M. Habljak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Oglasija se i drug Šarafko Leković 🙂
  Najavljuje prosvjede i izlaske na ulice vascele urbane antifa napredne uintelgencje u filofašističkoj Rvackoj.
  Vaška Raukar, Eugen/ka Jakovčić, Vili Matula, Platforma 112, Centar za mirovne studije, Are You Syrious, Inicijativa Dobrodošli, B.a.b.e. Filozofi, Radnička fronta, Documenta, Queerovci, LGBT udruge, Žarko Puhovski, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić, Aleksandra Kolarić, Boris Rašeta, Fetaf Ftefanif, Sandra Benčić, Zvonimir Carlos Chico Gonzales Vjeran Grkovic Drago psyho Pilsel, Vegeta Vojković, Gordan Bosanac, Ivo Josipović, Jadranka Kosor, Krešimir Macan, Ivan Rimac, Tihana Tomičić, Klaunški, Nataša Škaričić, Tomislav Klauški, Zvonko Alač, Deasmina Redžić, Ilijaz Ćimić, Dražen Lalić …. & company Za MaYU SPREMNI !!! 🙂
  Prodajem titovke, Che Guevara majce, dilda i zastave s crvenom petokrakom povoljno do isteka zaliha.
  Crveni flasteri za na usta gratis !!

  Prijatno… i dovidjema .

 2. U jesen 1995.g., ne sjećam se točno datuma, mislim da je bilo sredinom studenog, u svakom slučaju nakon potpisivanja Daytona, zatekao sam se u Vitezu, radio sam jednu reportažu za „Slobodnu Dalmaciju“, kad je stigla šokantna vijest: Haag podigao optužnice protiv BiH Hrvata, Kordića, Blaškića, braće Kupreškić….među Hrvatima srednje Bosne zavladala je najprije konsternacija pa takvo ogorčenje da su jedva spriječeni novi sukobi na punktovima prema muslimanima. Tada sam shvatio: američka politika je toliko perverzna, bolesna, dvolična i demonska da je teško normalnom čovjeku to i zamisliti! Tuđman je bio izigran Hoolbrokeovim lažima (nadam se da je u paklu taj američki gad), i shvatio sam tada cijeli kauzalitet, zašto su Amerikanci spasili Banja Luku, i kakvu su igru dvostruku s nama igrali. Od tada je Haag postao naša noćna mora a ja sam toliko zamrzio američku politiku da su me do konca devedesetih percipirali kao anti-angloameričkog autora. Anglosaksonci i njihova masonerija grubo se poigrala s nama.
  1996., CIA je iskoristila nezadovoljstvo mase i prosvjede za RADIO 101, i htjela je svrgnuti Tuđmana koji je bio na liječenju u SAD-u, uvjeren da su nam Ameri saveznici. Vratio se bijesan i progovorio o vragovima raznih boja. Znao je dobro o čemu govori. Anglosaksonski podlaci, kad nisu uspjeli navesti rulju na puč, predvođenu Pusićkom, Čičkom, Gotovcem i ostalim korisnim budalama, pustili su u javnost vijest da je Tuđman teško bolestan i da umire od tumora. On je poživio još tri godine poslije. Kao pravi suvereni državnik, uzvratio je Amerikancima udarac i odbio posao s Boingom, i okrenuo se nabavci francuskih Airbuseva. Kasnije je išao i u Moskvu, 1998., tražiti novo savezništvo. Za to vrijeme CIA je pokrenula plan B, mirni prevrat, počela je petu kolonu pripremati za izbore, pokrenut je „Jutarnji list“, poslali su Montgomeryja, zelenu beretku, stručnjaka za tiha ubojstva (neka mu Bog naplati sva zla koja je učinio mom narodu) koji je kao američki ambasador u Zagrebu otvoreno organizirao oporbu, Račanovu šestorku za preuzimanje vlasti. Šestorka je odlazila u Washington kod M. Albright, ružne odurne babe koja je mrzila Tuđmana jer se nije nikomu pokoravao i klanjao, i kao skupina komunističko-liberalnih bijednika bila spremna uskočiti U Banske dvore kako bi krenuli s izručenjima generala i provedbom nikad kažnjene veleizdaje.
  Scenarij dalje znate. Sam Butković se javno pohvalio kako su on, Račan i Monty proslavili trećejanuarsku pobjedu, tako što su se zajedno oroljali kašetom Dom Perignona. Jedan je otišao sotoni na raport, a drugoj dvojci želim samo da im sve to što su popili na račun nesreće mog naroda, iziđe jednom na nos i na uši. Čim su Račan i Mesić došli na vlast, otišli su se kao indijanski poglavice pokloniti na nosač aviona bljedolikih jenkija u Jadranu, gdje su im dali ogledalca i perle, a uzeli nam slobodu i dušu. Jer što smo mi za vrle saveznike? Obično indijansko pleme koje žele satjerati u rezervat, uzeti mu zemlju, more i sve resurse. Ej, osvijestite se. I ja sam odrastao na zapadnoj, proameričkoj kulturi, dok se nisam osvijestio onog jutra u Vitezu….

 3. Briljantno…