Najnovije
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)
Novi asfalt u Podvrhu (14. kolovoza 2020. 14:10)
Isplata dječjeg doplatka od 17. kolovoza (13. kolovoza 2020. 15:14)
Rokovo u Svetoj Nedelji i Galgovu (13. kolovoza 2020. 14:57)

Borna Šunjić na postolju

Nova berba medalja samoborskih karateka

10. rujna 2017.
Komentari isključeni
934 Pregleda

U subotu 09. rujna Zagrebački karate savez organizirao je u poznatoj zagrebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica 6. po redu međunarodni turnir pod nazivom Zagreb karate kup.

Turnir je ove godine kvalitetom nadrastao sve dosadašnje pa je bilo vrlo teško doći do odličja.
U Zagrebu se okupilo 733 natjecatelja iz 11 zemalja Europe, a svakako je potrebno spomenuti i pohvaliti odličnu organizaciju.

Ian Baždar na postolju

Bio je to drugi po redu turnir na početku nove sezone na kojem su nastupili natjecatelji Karate kluba Samobor i u vrlo jakoj konkurenciji osvojili devet odličja: 1 zlato, 2 srebra i 6 bronci.
Svi oni koji su marljivo trenirali tijekom ljetnih školskih praznika polako ali sigurno ulaze u formu, te postaju prepoznatljivi na tatamiju.

Iskra Majsec s medaljom

Najbolji u redovima samoborskog kluba bio je ovog puta Jurica Runtas koji je osvojio zlatno odličje u konkurenciji kadeta do 70 kg pobijedivši u četiri borbe sve vrlo kvalitetne suparnike. Jurica je ovom titulom naplatio veliki trud i zalaganje koje je uložio tijekom ljetnih priprema te u konačnici svima pokazao da se rad i trud isplate.

Pored Jurice i ostali su bili na izuzetno visokoj razini.
Katašica Lucija Gečević je u konkurenciji seniorki osvojila srebrno odličje, dok je u konkurenciji juniorki osvojila broncu, te bila jedina Hrvatica koja se časno oduprijela slovačkim katašicama koje pripadaju svjetskom i europskom vrhu.

Ivan Terihaj s medaljom i diplomom

Ivan Terihaj je u kategoriji mlađih kadeta do 48 kg ušao u finale i osvojio srebrno odličje i potvrdio svoju odličnu formu kao i konstantu uspješnih nastupa.

Ian Baždar u konkurenciji juniora do 76 kg se također okitio medaljom brončanog sjaja izgubivši meč u polufinalu od aktualnog europskog prvaka iz Slovačke.

Brončane su bile i kadetkinje ( kategorija preko 54 kg) Magdalena Šuflaj i Paula Šogorić koje su srčanim nastupom i velikim htijenjem došle do medalja.

Jurica Runtas na postolju

Borna Šunjić ( učenici borbe do 34 kg) te Iskra Majsec (kate učenice) su također imali odličan nastup te su sebi i klubu osigurali brončano odličje.

U svakom slučaju ovo je bio još jedan vrlo uspješan i kvalitetan sportski dan mladih snaga Karate kluba Samobor.
Iduće subote mlade karateke Karate kluba Samobor putuju u Karlovac na tradicionalni međunarodni turnir Karlovac open.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.