Glazbeni okus mora na kraju ljetne sezone

10. rujna 2017.
Komentari isključeni
913 Pregleda

Otkako je otkriven u glazbenom smislu, atrij kod slastičarnice U prolazu na Trgu Kralja Tomislava, postao je omiljena gradska klapska pozornica. Po sedmi put sinoć je tamo priređen program naziva “Mala ljetna muzika” kojom su se predstavili domaćin programa, samoborska Klapa Poj i gošće iz Zagreba, renomirana ženska klapa Dišpet.

Na programu, koji je vodila Iva Barun, bile su tradicionalne klapske pjesme te klapske obrade suvremene zabavne glazbe, a publika, koja se okupila u zadovoljavajućem broju, zapjevala je s klapama neke od najpoznatijih, “Jute san se zajubijo”, “Dalmatino povišću pritrujena”, “Bodulsku baladu”, “Vilo moja” i druge pjesme. Tako se dašak mora na kraju ljetne sezone ponovno preko pjesme vratio u Samobor.

Pokrovitelj koncerta bio je Grad Samobor, uime kojega je u publici bio pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, a suorganizatori Folklorni ansambl Mladost i Klapa Barun iz Svete Nedelje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.