Prva pomoć za osnovce u Svetoj Nedelji i Bregani

8. rujna 2017.
Komentari isključeni
1.075 Pregleda

U povodu, 11. rujna, Svjetskog dana prve pomoći Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika organiziralo je danas u dvjema osnovnim školama, u Svetoj Nedelji i u Bregani, prezentaciju pružanja prve medicinske pomoći. Postupak je na interaktivan način školarcima objasnio dugogodišnji volonter, jedan od osnivača i nekadašnji predsjednik samoborskog Crvenog križa, a danas član njegova Odbora i član Skupštine Hrvatskog crvenog križa, primarijus doktor Slavko Lovasić.

Kako nam je rekla nova ravnateljica Gradskog društva, Anica Francetić Kufrin, svetonedeljska prezentacija održana je pred 50-ak učenika dva osma razreda, a u školi Milana Langa u Bregani prezentaciji je nazočilo 20-ak odabranih učenika od petog do osmog razreda. -Cilj nam je bio djeci približiti što je to uopće prva pomoć i gdje bi se i kada oni najčešće mogli naći u situaciji da sami jedni drugim moraju pružiti prvu pomoć – rekla je Anica Francetić Kufrin.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.