U Samoboru angažirano 28 pomoćnika u nastavi u projektu Vjetar u leđa

2. rujna 2017.
Komentari isključeni
950 Pregleda

Gradu Samoboru i u ovoj su školskoj godini odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta pomoćnika u nastavi. Ukupna vrijednost projekta u četverogodišnjem razdoblju iznosi više od 5 i pol milijuna kuna, a uz intenzitet potpore od 85%, udio Grada Samobora iznosit će više od 842.000 kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zamjenici gradonačelnika Sanji Horvat Iveković uručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

U projektu sudjeluju sve samoborske osnovne škole, a odnosi se na razdoblje od četiri školske godine. Kroz prvu godinu provedbe angažirat će se 28 pomoćnika koji će raditi s 31 učenikom. Time je projekt ušao u svoju treću fazu, a u posljednje dvije školske godine omogućio je učenicima s teškoćama u razvoju lakšu integraciju uz podršku pomoćnika u nastavi.

– Sretni smo što ćemo i ove godine moći pružiti potrebnu pomoć našim učenicima. Projekt je izvrsno prihvaćen kod učenika i njihovih roditelja, ali i nastavnika i ravnatelja škola kojima su pomoćnici u nastavi također vrlo vrijedna pomoć u razredu – izjavila je zamjenica gradonačelnika.

Podsjetimo, ciljevi projekta Vjetar u leđa su omogućavanje jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu, unaprjeđenje položaja djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja te stvaranje uvjeta za aktivno sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u društvenim aktivnostima.

K.S.

foto: Dražen Kopač

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.