Još jedna kvalitetna glazbena večer za završetak Youngmastersa

31. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
1.102 Pregleda

Sinoćnjim koncertom u atriju kavane Livadić polaznici majstorskog tečaja gitare Tomislava Vukšića i Lorenza Michellija i ljetne škole violinistice Maje Fleischman zatvorili su ovogodišnji Youngmasters! Festival je polaznicima omogućio da pokažu publici svoja glazbena umjeća te sve što su naučili tijekom Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika.

– Ovo je danas završetak ovogodišnjeg Youngmastersa. Uvijek mislim da ne može bolje jer u ponedeljak sam bila strašno sretna, uspješan je bio Gala koncert, potom koncert u ponedjeljak i prekrasno predavanje profesora Michellija, nakon toga koncert jednog dijela gitarista i čelista, doista sam bila ushićena, a i jučer je bio jedan šarmantan koncert. A danas su naši gitaristi pokazali jednu visoku razinu sviranja i unazad nekoliko godina uvijek završimo jednom ovako kvalitetnom večeri. Viđat ćemo se, nadam se, i nadalje, a htjela bih večeras zahvaliti našim predavačima koji su ovih nekoliko dana radili s našim polaznicima i čestitati polaznicima, roditeljima, prijateljima i svima koji podržavaju ovo što mi radimo – rekla je na kraju umjetnička direktorica Festivala Vesna Faullend Heferer.

Vrhunski predavači i talentirani mladi glazbenici iz Hrvatske i inozemstva u Samoboru su se družili od 19. do 30. kolovoza, a omogućio im je to Mali muzički atelje, uz podršku Ministarstva kulture i Grada Samobora.

A.Franić/K.Solenički

foto: Youngmasters Festival

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.