Završetak radova na mostu u Perkovčevoj prolongiran!

30. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
1.279 Pregleda

Radovi na mostu u Perkovčevoj ulici neće biti završeni do ponedjeljka, 4. rujna, kao što je bilo najavljeno na početku radova, javljaju iz Grada. Naime, uvidom u stanje na terenu, gradonačelnik Krešo Beljak, kao ni njegovi suradnici, nisu zadovoljni radovima koji se odnose na polaganje granitnih kocki.

– Uvidom u stanje na terenu, u to kako izgledaju kocke koje su već bile ugrađene, ja osobno i moji suradnici smo utvrdili da to ne odgovara ni pravilima struke niti očekivanjima naših sugrađana, a niti Grada kao takvog, tako da je izvođačima kratko rečeno da izvole sve skupa izvaditi van i složiti kako se spada, naravno, o vlastitom trošku. Nažalost, to prolongira radove, ali tome nismo krivi mi u gradskoj upravi niti nitko drugi osim izvođača. On će svoje greške sigurno platiti, a nažalost naši sugrađani će se morati strpiti još 10-ak dana da sve to skupa bude završeno i to onako treba. Nećemo svake godine preslagivati kocke, nego kad nešto radimo, onda želim da to bude napravljeno za jedno dulje vrijeme – rekao nam je gradonačelnik Beljak.

Granitne kocke koje su položene vizualno su i tehnički neprihvatljive, kažu u Gradu te izvođač radova mora u najkraćem mogućem roku organizirati polaganje granitnih kocki na odgovarajuć način i tako omogućiti puštanje mosta u promet. Dodatni radovi ne izvode se na trošak Grada, već trošak snosi sam izvođač radova, a građane se moli za još malo strpljenja dok most ne bude pušten u promet te se iz Grada ispričavaju na čekanju i poteškoćama u prometu koje će ova situacija izazvati.

Kruno Solenički

foto: Grad Samobor

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Pa da tko je vidio non stop preslagivati kocke kao na primjer na križanju Perkovčeve i Zagrebačke 🙂

  2. Avatar

    svako preslagivanje kunići u džep pajseru kreši kao i sv. nedelji piceku

  3. Avatar

    Poštovani gospodine Gradonačelniče nakon Vaše intervencije izođač radova ponovno izvodi radove suprotno pravilima struke po principu izvana ‘huj’, iznutra ‘fuj’. Na ploči izvješenoj na ogradi gradilišta vidljivi su samo podaci o autor projektne dokumentacije i nadzornom inženjeru. U provedbi stručnog nadzora građenja, nadzorni inženjer nadzire građenje u odnosu na usklađenost građenja s projektnom dokumentacijom i građevinskom dozvolom. Poštovani gospodine Gradonačelniče u skladu s zakonom o lokalnoj upravi VI ste odgovorni za rad gradskih službi, a projektant i nadzorni inžinjer za kvalitetu izvedenih radova. Molim vas provjerite u stručnim službama dali za navedene radove postoji projektna dokumentacije izrađena u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.