I ove će nastavne godine srednjoškolcima i studentima biti sufinanciran prijevoz!

30. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
2.899 Pregleda

I u ovoj nastavnoj godini Grad Samobor nastavlja sufinancirati prijevoz učenicima i studentima.

“Srednjoškolcima koji imaju prebivalište na području Samobora, a pohađaju neku od srednjih škola na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije ili Grada Samobora cijena mjesečne markice bit će umanjena za 25% stvarne cijene. Srednjoškolci koji žive na području Samobora te idu u srednju školu u Samoboru prilikom kupuje mjesečne markice za 1. zonu, ostvaruju pravo na umanjenje cijene mjesečne markice u iznosu od 50% stvarne cijene” – pojašnjavaju u Gradu.

Ostatak iznosa do pune cijene markice plaća sam korisnik usluge prijevoza na prodajnom mjestu prilikom kupnje mjesečne markice, no novac će im biti vraćen jer Ministarstvo znanosti i obrazovanja i u novoj nastavnoj godini sufinancira prijevoz redovitih učenika srednjih škola u iznosu od 75% troškova međumjesnoga javnog prijevoza. To se odnosi na sve redovite učenike koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od adrese prebivališta odnosno boravišta do adrese škole iznosi više od pet kilometara. Učenicima koji su članovi kućanstava koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi, financira se prijevoz u ukupnom iznosu od 100% cijene mjesečne učeničke karte.

Dodajmo ovome da Grad Samobor srednjoškolcima koji pohađaju izvannastavne i sportske aktivnosti, a ne ostvaruju pravo na subvenciju po drugoj osnovi, sufinancira 50% ukupne cijene mjesečne markice. Sufinancira se i prijevoz ZET-om, i to u iznosu od 50% za relacije Klinča Sela – Zagreb, Stupnik – Zagreb, Velika Gorica – Zagreb, Grad Zagreb, Zagreb – Zaprešić i ZG-HŽ sukladno važećim cjenicima ZET-a.

STUDENTI

Što se tiče studenata, redovitim studentima Grad sufinancira prijevoz u iznosu od 100 kuna . Grad sufinancira mjesečne pokazne karte i u ljetnim mjesecima, za vrijeme ispitnih rokova. Osim toga sufinancira se prijevoz redovitim studentima koji studiraju u svim gradovima Hrvatske, a ne samo u Zagrebu, što je ranije bio slučaj.

Svi potrebni obrasci nalaze se na www.samobor.hr, a sve informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Sto je potrebno da se ostvari subvencija redov studenta koji studira u Zadru..nema pokaz ali baremjednom mjesecno putuje doma u Samobor?

    • Anja Franić - Modrić

      Poštovani, za sve dodatne informacije javite se u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj:385 1 3378 130. Pozdrav!