Održana joj jedna humanitarna večer vina i pjesme!

26. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
2.130 Pregleda

Večer vina i pjesme 15.- ta u nizu održana je sinoć na samoborskom Trgu kod pošte. Vinari iz Udruge Samoborska vinska cesta i pjesnici iz samoborskog Ogranka Matice hrvatske, uz gostovanje svojih kolega iz Svete Nedelje i Slovenije još su jednom dokazali da pjesma i vino idu zajedno.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter, jer su se prikupljale novčane donacije za kupnju sportskih invalidskih kolica za potrebe samoborske stolnotenisačice Jelene Šišćić iz STK kluba Synergia. Svi koji su donirali koliko su mogli degustirali su vina vrhunskih samoborskih vinara: Pavlina, Župančića, Sirovice, Rubinića te rakije Mahović – Hedonica, a od gostiju svoj je doprinos ovoj manifestaciji dao i višestruko nagrađivani vinar iz Zaprešića, Stjepan Đurinski, dok su se za gastro ponudu pobrinule udruge Etno fletno i Samoborska češnofka sa svojim domaćim proizvodima.

Pjesme su recitirali članovi samoborskog Ogranka Matice hrvatske: Nada Bošković, Vlasta Mažuranić, Anastazija Noršić, Ivo Markulin, Zoran Perović, Lada Lokmer te Zdravko Škrapec iz Svete Nedelje i Miroslav Ptičar iz Slovenije.

Za glazbeni doživljaj pobrinuo se Ivan Papišta na saksofonu, a kako je večer odmicala zapjevale su i članice Udruge Etno fletno, naravno uz harmonikašku pratnju Damira Šoića.

Svi sudionici manifestacije pokazali su još jednom da imaju veliko srce i da su voljni pomoći mladoj perspektivnoj stolnotenisačici Jeleni Šišić. Svima njima kao i posjetiteljima na donacijama zahvalio je predsjednik Stolnoteniskog kluba Synergija, Viktor Jozić, a veliko hvala svima je uputila i Jelena Šišić, koja je državna prvakinja u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Pred Jelenom Šišić je Europsko prvenstvo koje će se koncem rujna održati u Sloveniji, pa će joj nova sportska kolica zasigurno pomoći da dođe do nove medalje.

Uvodno je sve sudionike i posjetitelje manifestacije pozdravio predsjednik Samoborske vinske ceste, Dragutin Koletić od kojeg doznajemo da će za vinare ova godina biti dobra pa će i do godine biti dovoljno vina za degustaciju na ovakvim i sličnim manifestacijama. Manifestaciju već godinama podupiru i Grad Samobor i Turistička zajednica našeg grada, a svim sudionici koji su se rado odazvali kako bi pomogli podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje u 15. Večeri vina i pjesme.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.