Samoborsko zaprašivanje komaraca na rasporedu u utorak

25. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
1.589 Pregleda

Nova bitka u borbi protiv komaraca na samoborskom području nastavlja se u utorak, 29. kolovoza. Ovaj put na udaru će biti odrasli komarci jer će se provoditi adulticidni tretman. Radi se o primjeni uređaja za hladno UVL zamagljivanje s vozila u pokretu, a koristit će se biocid Neopitroid Premium. Zato bi građani trebali izbjegavati područja gdje se planira tretman u vrijeme provedbe akcije, odnosno ne zadržavati se na njima bez prijeke potrebe, a pčelari koji imaju košnice na području gdje se planira tretiranje trebali bi poduzeti potrebne mjere da bi zaštitili svoje pčele.

Kako napominju iz tvrtke Sanitacija koja će obavljati zaprašivanje, navedeni insekticid je propisno registriran i dopušten za tu namjenu rješenjm Ministarstva zdravlja RH.

Tretiranje komaraca trajat će u utorak od 5 do 7 sati na području grada Samobora omeđeno ulicama: Ulica grada Wirgesa, Hrastinska cesta, Domaslovec, Ulica N. Šubića Zrinskog, Gradna, Ulica Ante Starčevića, Bobovica, Samoborski Otok, Savrščak, Klokočevec, Bregana, Samoborska ulica, Ulica Bistrac, Ulica bana Jelačića, Starogradska ulica, Ulica Milana Langa, Perkovčeva, Mirnovečka, Ulica Ivana Gundulića, oko Vojarne, Park Vugrinščak, naselje Perivoj i Cvjetno naselje te okolne ulice i javne zelene površine, okolne šljunčare i jezera, nizovi živica kroz grad i grmolikog raslinja te rubovi šuma na definiranom području te područje oko zapuštenih građevina.

K.Solenički

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.