Festival Youngmasters nastavlja se tribinom te koncertima u dane vikenda

25. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
1.032 Pregleda

Sedmo izdanje Youngmasters festivala nastavlja se večeras tribinama na Ljetnoj sceni Malog muzičkog ateljea u Jurjevskoj 2. Prva tribina počinje u 19 sati i bavit će se temom prijemnih ispita, a sugovornici će biti predavači na visokim glazbenim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu te sudionici Youngmastersa. Tema druge tribine je studiranje u inozemstvu, a na njoj će, s početkom u 20 sati i 30 minuta, govoriti predavači i studentiu s iskustvom međunarodnog školovanja.

Koncertni dio Festivala nastavlja se sutra u 11 sati u Galeriji Prica nastupom polaznika majstorskog tečaja pijanistice Nataše Veljković, dok je za nedjelju predviđen trostruki program na tri lokacije. Prvo će u 17 sati u Galeriji Prica nastupiti polaznici majstorskih tečajeva Nataše Veljković i violončelista Tobiasa Stosieka. Potom u 18:30 slijedi nastup polaznika ljetne škole gitaristice Morane Pešutić te majstorskih tečajeva klarinetista Mihaela Paara i saksofonista Lovre Merčepa. Središnji nedjeljni nastup je u 20 sati i 30 minuta u Župnoj crkvi svete Anastazije gdje će se na Gala koncertu predstaviti polaznici raznovrsnih majstorskih tečajeva. Nastupit će kao solisti, ali i u ansamblima, a svojim izvedbama će se publici predstaviti i ovogodišnji predavači.

Organizator festivala i Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika je Mali muzički atelje, pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i Grad Samobor, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište i Samoborski muzej.

K.S.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.