Smrtno stradao motociklist na raskrižju Wirgesove i Ulice Ante Starčevića

22. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
8.898 Pregleda

Prometna nesreća sa smrtnim posljedicama dogodila se u ponedjeljak, 21. kolovoza u 18:15 na križanju Wirgesove i Ante Starčevića u kojoj je stradao 41-godišnji motociklist. Kako nam je javio Tomislav Vukić iz Policijske postaje Samobor, nakon ulaska u raskrižje 39-godišnja vozačica (ušla je na zeleno), koja tijekom skretanja nije propustila dolazeće vozilo, oduzela je prednost prolaska motociklu koji je prošao također kroz zeleno, ali je zadržavao smjer vožnje. U kočenju radi izbjegavanja sudara motociklist je izgubio stabilnost motocikla te je desnom bočnom stranom motora i tijelom u klizanju po kolniku udario u automobil. Vozilom hitne pomoći odvezen je u teškom stanju u KBC Sestara milosrdnica, no tamo je podlegao ozljedama.

Podsjetimo zato da na području čitave Policijske uprave zagrebačke, pa tako i Samobora, policija danas pojačano provodi akciju nadzora brzine kretanja vozila. Akcijom se nastoji podići veća razina sigurnosti u prometu i spriječiti najteže prometne prekršaje, a to su prebrza vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisno pretjecanje i drugi prekršaji.

Djelatnici Policijske postaje Samobor najavili su da će na terenu biti sa svim svojim brzinomjerima i alkotesterima pa poštujte prometne propise i budite oprezni radi vlastite sigurnosti kao i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

K.Solenički

foto: ilustracija

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.