Proglašena elementarna nepogoda za područje Zaprešića, Jakovlja, Pušće i Luke

19. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
1.589 Pregleda

Proglašena je elementarna nepogoda za područje Zaprešića te općine Jakovlje, Luka i Pušća nastale uslijed olujnog nevremena i tuče 10. i 11. kolovoza, a koje je na navedenom prostoru nanijelo materijalnu štetu na građevinskim objektima, poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi.

Nakon Odluke župana Kožića o proglašenju elementarne nepogode, gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su najkasnije u roku od 8 dana izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Grad Zaprešić i općine Jakovlje, Luka i Pušća dužne su unijeti procijenjene štete u Registar šteta.

Podsjećamo i kako je 14. srpnja župan Stjepan Kožić proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Ivanić-Grada nastale uslijed olujnog nevremena i tuče kao i 5. srpnja kad je elementarna nepogoda proglašena za područje Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko. Također, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je 29. lipnja elementarnu nepogodu za područje općine Klinča Sela nastale uslijed olujnog nevremena i tuče, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

K.Solenički

foto: Zagrebačka županija

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.