Obilježava se Rokovo u Galgovu i Svetoj Nedelji – u nedjelju proštenja

16. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
608 Pregleda

Rokovo se danas svečano obilježava u mnogim krajevima Hrvatske, a u našem kraju slavi se u Galgovu i u žumberačkom Budinjaku. U župi Svetog Martina pod Okićem i njezinoj kapeli Svetog Roka u Galgovu priređen je za danas i za dolazeću nedjelju bogat proštenjarski dan i program. U nedjelju će se u Galgovu slaviti 3 mise, uz domaćeg župnika u 9 i u 17 sati, dok će svečano bogoslužje u 11 sati predvoditi kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, monsinjor Zvonimir Sekelj.
Već je najavljeno da će u nedjeljnoj procesiji u 11 sati sudjelovati predstavnici Mjesnog odbora Galgovo, Nogometnog kluba Galgovo, Lovačkog društva Šljuka te tamošnjih DVD-a i Udruge umirovljenika. Nakon mise nastavlja se druženje na obližnjem trgu uz licitare, gvirc i živu glazbu, a osigurana je i zabava za najmlađe na igralištu. Svi hodočasnici iz obližnjih župa pozvani su pridružiti se Galgovčanima.
I svetonedeljska se župa, u kojoj je Rokovo velika svetkovina, pripremila za proslavu ovog blagdana. Predvoditelj večernjeg bogoslužja u 19 sati i 30 minuta bit će velečasni Andrija Jambreuš, a nakon te mise krenut će i procesija sa svijećama. Na Rokovsku nedjelju također su predviđene 3 mise. Prvu u 8 sati predslavi Alojzije Petrović, a svečanu u 11 sati magistar Dubravko Škrlin Hren. Ta euharistija počinje procesijom s kipom svetog Roka koja kreće od pastoralnog centra. Nedjeljnu večernju misu u 18:30 služit će domaći župnik Marijan Kušenić. Naravno, u nedjelju, 20. kolovoza uz kapelu svetog Roka održat će se i najveće svetonedeljsko proštenje. Članovi župnih vijeća i Caritasa prije i poslije misnih slavlja pripremit će okrjepu na crkvenom prostoru ispred pastoralnog centra u župnom dvorištu.
K.Solenički

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.