Komarcima u Samoboru je odzvonilo!

11. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
2.111 Pregleda

Četvrti dio ovogodišnje borbe samoborskog Komunalca s komarcima na gradskom području počinje u ponedjeljak, 14. kolovoza. Na širem samoborskom području provoditi će se suzbijanje ličinki komaraca i to larvicidnim tretmanom. Pojednostavljeno rečeno, u vode stajačice postavit će se granule insekticida Dimilin koji je štetan za komarce, ali ne i za ljude, biljke i životinje. Suzbijanje ličinki komaraca postavljanjem larvicida potrajat će u ponedjeljak od 9 do 16 sati i obavljat će se na području od ukupno 16 hektara.
Konkretno, tretmanom će biti obuhvaćeni kanali u vojarni, uz staru prugu u Domaslovcu, kakanli u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici, Molvicama, Petkovom Bregu i Rakovom Potoku te uz Ulicu Grada Wirgesa. Larvicid će se postavljati i u močvarištu i potoku u Lugu, u jezera u Bobovici, oblanom pojasu u Vrbovcu, šodericama u Otoku i Šavrščaku, čitavim vodotokom Gradne kroz centar Samobora, te dalje uz Rudarsku Dragu, Malu Rakovicu i Hamor. Tretirat će se i zapuštene građevine u Samoboru u Šmidhenovoj i Matoševoj, prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište uz SAMA-u, staru školu na Trgu, zatim takozvani Čačićevi stanovi, motokros staza uz nogometno igralište i ulaz u Rude te bazen u Ulici Franca Prešerna.
Insekticid koji se koristi propisno je registriran i dopušten za tu namjenu rješenjem Ministarstva zdravlja, a postavljanje granula larvicida obavit će djelatnici tvrtke Sanitacija iz Zagreba.
K.Solenički
foto: Komunalac Samobor

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.