Dva izlijetanja s ceste uoči vikenda kojeg će obilježiti prometne gužve

11. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
1.471 Pregleda

Dvije prometne nesreće dogodile su se jutros (petak, 11. kolovoza) na području pod ingerencijom Policijske postaje Samobor. U Kalinovici je 25-godišnji vozač s 1,3 promila alkohola u krvi svojim automobilom udario u teretno vozilo prilikom pokušaja pretjecanja pa je sletio s ceste i prevrnuo se. Izlijetanje s ceste zabilježeno je i kod Bobovice, na silasku s autoceste A3 gdje je 51-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom.
Također je zabilježeno i 10 prometnih prekršaja i to 3 vožnje pod utjecajem alkohola, 3 prekoračenja dozvoljene brzine, jedno korištenje mobitela prilikom vožnje, jedno nepropisno parkiranje, te dva vozača nisu imala potrebnu prometnu dokumentaciju u trenutku kad ih je policija zaustavila.
Samoborska policija će od petka do ponedjeljka ujutro provoditi akciju kontrole prometa pod nazivom “Alkohol, droga, brzina”. Kao što ime sugerira, posebno će se gledati da vozači ne prometuju pod utjecajem narkotika te da poštuju ograničenja brzine, a kažnjavat će se i svi drugi oblici ponašanja u prometu koji dovode do umanjenja sigurnosti sudionika. Zbog mokrih i skliskih kolnika koji će biti učestali s promjenom vremena najavljenom za ovaj vikend, odnosno zbog veće mogućnosti pljuskova, na vozače se apelira da vožnju prilagode uvjetima na cesti, kao i da se oboružaju strpljenjem namjeravaju li ovaj vikend na put jer su na cestovnim pravcima prema moru, kao i na graničnim prijelazima i zonama oko njih, najavljene gužve.
K.Solenički
foto: PU Zagrebačka

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.