Bazeni u vrijeme Ljetnog sportka – pun pogodak!

9. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
2.295 Pregleda

Za ljetnu razonodu i to sportsku, i ove su se godine pobrinuli Grad Samobor, Samoborski športski savez i Školski sportski savez. Za osnovce i srednjoškolce pripremili su niz raznovrsnih besplatnih sportskih sadržaja koji traju gotovo već dva mjeseca.
U prvom dijelu ovogodišnjeg Ljetnog sportka u sportskoj su ponudi bili tenis i mali nogomet na umjetnoj travi na terenima Tenis kluba Stars kod Osnovne škole Bogumila Tonija te gimnastika u gimnastičko-borilačkoj dvorani pri školi Bogumila Tonija. Srednjoškolci i ovoga ljeta imaju prigodu besplatno vježbati u Fitness klubu Samobor, svakoga dana od 9 do 21 sat, uz predočenje iskaznice školskog športskog društva svoje škole. Utorkom i četvrtkom u večernjim satima, također do 1. rujna, učenici se pruža i mogućnost bavljenja šahom u prostorijama Šahovskog kluba u Perkovčevoj ulici.
No, najprivlačniji su za učenike bazeni na Vugrinščaku koji su za njih otvoreni svakim radnim danom sve do 1. rujna, rekao nam je tajnik Školskog sportskog saveza Samobora i Svete Nedelje Zdravko Frajt:
– Bazeni su aktivni i aktualni jer ljeto je vruće i samim time oni su se pokazali kao najveći zgoditak. Do sad se izuzetno veliki broj djece registrirao na bazenima, 860 je izdatih školskih iskaznica, a oko 5000 posjeta je bilo tijekom ljeta, s time da je ispred nas još gotovo cijeli kolovoz. Program je za sad prošao izuzetno dobro, nismo imali pritužbi, incidenata niti loših situacija i tako želimo da ostane do kraja – rekao je Zdravko Frajt.
Iako su se bazeni pokazali kao puni uspjeh, neki roditelji su se ponadali kako će ovo ljetno na njima u okviru Sportka biti organizirana i škola plivanja za njihovu djecu. Međutim, kako objašnjava profesor Frajt, tako nešto je u sadašnjim uvjetima jako teško organizirati što zbog infrastrukture, a što zbog manjka ljudstva. No, zato se na bazenu obavlja kontrola znanja plivanja.
Naravno, situacija sa školom plivanja kao i proširenjem aktivnosti mogla bi se možda u dogledno vrijeme i promijeniti, ovisno o razvoju infrastrukture na području grada. U međuvremenu, ciljevi Ljetnog Sportka ostaju isti:
– Cilj ljetnoga sportka je klasični odmor i da se djeca zabavljaju, da nisu vezana uz računala niti zatvoreni prostor. Možda je malo nezgodan termin od 10 do 14 sati po pitanju zaštite od sunca, ali mislim da smo dobro uhodani i da sve funkcionira jako solidno. S time da, ako se dogodi ono što je obećano na izborima da ćemo dobiti novi bazen, mislim da bi se tada moglo još pojačati program i podići ga na viši nivo, organizirati školu plivanja kroz cijelu godinu, a ne voziti djecu na Tuhelj. Znači, mi smo kapacitirani dobro, izvrsno financirani i praćeni od Grada i nemamo nikakvih problema, a ukoliko dođe do povećanja mogućnosti mi ćemo se prilagoditi i sigurno ćemo moći organizirati još više sadržaja, a sada smo zadovoljni brojem učenika koji koriste programe Ljetnog sportka. – kaže tajnik Školskog sportskog saveza Samobora i Svete Nedelje Zdravko Frajt.
K.Solenički

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.