DVD Samobor svakodnevno dostavlja vodu

7. kolovoza 2017.
Komentari isključeni
2.107 Pregleda

Iako je ovaj vikend konačno pala kiša, vatrogasci DVD-a Samobor zadnjih dana imaju pune ruke posla s dostavom vode, a očekuju da će od sutra ponovno biti konstantno na terenu sa svojim cisternama. Kako nam je rekao Damir Domin iz DVD-a Samobor, najčešće se vozi za Okićke Poljanice i tamošnju vodospremu koja opskrbljuje Klake, Terihaje i ostala mjesta tog kraja, ide se 2 puta tjedno po 6 cisterni. Također se 2 puta tjedno po 5 cisterni vozi za vodospremu Črnec, a tjedno ide 7-8 cisterni za Draganja sela i tamošnje zaseoke te 3 do 4 cisterne za Gradišče. Također se pomaže Holdingu, odnosno Vodoopsrkbi i odvodnji u prijevozu vode za Žumberak.

Problem predstavlja činjenica da do popravka cisterne Javne vatrogasne postrojbe, jedna cisterna stalno mora biti u Samoboru za slučaj hitne potrebe pa se ovaj vodonosni dio posla uglavnom obavlja samo jednim vozilom. Zato iz DVD-a Samobor mole za razumijevanje ona domaćinstva do kojih voda iz cisterne, zbog trenutne velike potražnje, može doći s malim kašnjenjem.
K.Solenički
foto: DVD Samobor

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.