Ivan i Ivica Kupres na okupljanju imenjaka na Kupresu

Samoborski Ivani za Guinnessa na Kupresu!

31. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.574 Pregleda

Na dan posvete Crkve svete Obitelji u Kupresu koji se obilježava 30.srpnja, Udruga Kupreški kosci i Društvo Kuprešaka iz Zagreba organizirali su jučer manifestaciju pod nazivom „1.000 Ivana“, čime su oborili Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba sa spomenutim imenom na jednom mjestu.

Novi Guinnessov rekord, prema još neslužbenim podacima na jučerašnjem okupljanju na Kupresu iznosi 2.325 Ivana koji su se okupili na stadionu HNK Kupres srušivši stari rekord koji je iznosio 1.100 osoba istog imena. Među okupljenim Ivanima bila su i dva Samoborca, otac i sin Ivan i Ivica Kupres!

Postrojavanje i brojanje Ivana nadgledala je Guinnessova komisija i svaki je Ivan morao proći kroz tri kontrole gdje se provjeravao identitet osoba pod tim imenom.

Najstariji jučerašnji sudionik koji nosi ime Ivan je imao 94 godine dok je među najmlađim sudionicima bilo dosta djece mlađih od deset godina. Svaki od sudionika na kraju okupljanja od Guinnessove komisije dobio je potvrdu o sudjelovanju u ovom posebnom povijesnom događaju.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Bravo za Kupres i Kuprese….