25. turnir sjećanja na ratne heroje

29. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.372 Pregleda

Danas, u subotu, 29. srpnja, u 11 sati u Velikoj Rakovici počinje još jedan, ove godine i jubilarni, 25. po redu Memorijalni malonogometni turnir “Milić-Hržić-Sučić” u spomen na tri junaka Domovinskog rata iz samoborskog kraja koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Željko Milić bio je pripadnik Gromova, Srećko Hržić Tigrova, a Nenad Sučić 151. samoborske brigade. Sjećanje na njih čuvaju mještani Velike Rakovice i njezine okolice i za neizmjernu hrabrost te vječni spomen na njih odužuju im se ovim turnirom. Zato će i danas tijekom turnira, oko 18 sati, na spomeniku do Memorijalnog sportskog centra Srećko Hržić, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća biti odana počast ovoj trojici hrvatskih branitelja.

Turnir je podijeljen u dva dijela, tradicionalni veteranski i od prošle godine turnir momčadi mjesnih odbora i gradskih četvrti. Veteranski je pozivnog karaktera, igra se danas, a na njemu će snage odmjeriti ekipe samoborsko-svetonedeljske HVIDRE, 151. samoborske brigade, Izletišta Milečki – veterani NK Samobora, te Športskog društva Kladje – Radio Samobora.

Mjesni odbori i gradske četvrti, kako je određeno sinoćnjim ždrijebom, najprije će danas od 11 pa do 20 sati i sutra od 10 do 16 sati razigravati u 4 skupine. U skupini A nastupaju Domaslovec, Otruševec, Bestovje i Savrščak, u skupini B Medsave, Celine, Otok i Podvrh, u skupini C Mala Rakovica, Konščica, Molvice i Lug, a u skupini D Mala Jazbina, Hrastina, Velika Rakovica i Gradna.

Četvrtfinalni susreti na rasporedu su sutra od 16 sati, polufinalni od 18, utakmica za treće mjesto igrat će se sutra u 19.30, a finalna u 20 sati.

Ovaj turnir ima i zabavni karakter, pa će svi posjetitelji, kao i prijašnjih godina, moći uživati u bogatoj ponudi jela i pića te odličnom glazbenom programu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.