Najnovije
“Vrijeme za nas” (19. veljače 2020. 15:14)
U planine jer tamo nema zime (19. veljače 2020. 14:24)
O aktualnostima u Svetoj Nedelji (19. veljače 2020. 12:59)
Završene prijave za Srakotrk! (19. veljače 2020. 11:13)
Isključenja struje 19., 20. i 21. veljače (18. veljače 2020. 15:29)
Mario Vavro u vrhu streličarske elite (18. veljače 2020. 11:17)
Kay Boo Too za Fašnik u Bunkeru (17. veljače 2020. 16:00)

Predstavnici Grada sastali se s koncesionarima gradskog prijevoza!

28. srpnja 2017.
Komentari isključeni
4.987 Pregleda

Sastanak između predstavnika Grada Samobora i Samoborčeka i Autoturista, koncesionara javnog gradskog prijevoza jutros je održan u prostorijama Grada. Sastanak je uslijedio nakon što je Grad koncesionarima uputio dopis u kojem ukazuje na brojne poteškoće s kojima se korisnici javnog gradskog prijevoza svakodnevno susreću, a to su u prvom redu vožnja u neklimatiziranim autobusima, česti kvarovi na autobusima te učestalo kašnjenje na redovitim linijama.

Što je dogovoreno na sastanku pitali smo zamjenika samoborskog gradonačelnika, Željka Staneca. Kaže kako su s koncesionarima razgovarali o više tema , a prva je bila vezana za prijevoz djece u Osnovnu školu Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem. Naime, roditelji djece su se požalili na uvjete u kojima se djeca voze do škole, a to je prvenstveno gužva u autobusu.

” U Grad Samobor je zbog toga stigla i peticija roditelja koji su bili nezadovoljni prijevozom djece do škole. Mogu reći da smo rješavanje tog problema dogovorili na obostrano zadovoljstvo roditelja, učenika, te Grada i da će u utorak, 1. kolovoza na teren izaći predstavnici Samoborčeka, ravnatelj škole u Svetom Martinu i gradski pročelnik za društvene djelatnosti, a kako bi utanačili probleme. Tada će se znati hoće li se uvesti još jedan autobus koji će prevoziti djecu do škole te što Grad treba napraviti od prometne signalizacije, a da bi prijevoz djece do škole bio sigurniji. Mi kao Grad moramo osigurati da djeca dok putuju ne stoje već sjede u autobusu. Znala je biti takva gužva da bi djeca od Galgova pješice išla do škole i taj će se problem u utorak riješiti” – rekao je Željko Stanec.

Druga tema razgovora bile su primjedbe na koje upućuju korisnici javnog gradskog prijevoza.
“Općenito sam zadovoljan s današnjim sastankom, ali ne mogu reći da će time biti riješeni svi problemi, ali smo potaknuli niz tema kako bi se poboljšali uvjeti javnog gradskog prijevoza na području Samobora tj. na lokalnim linijama za koje smo odgovorni. Nismo se doticali linija prema Zagrebu, jer za njih nažalost nismo nadležni. (Za tu je liniju nadležno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture).Vezano za lokalne linije dobili smo upit može li se uvesti linija Vrhovčak – Samobor i to smo pitanje pokrenuli te djelomično dogovorili da bi od rujna na toj liniji vozio mini autobus. Sam koncesionar je svjestan problema pa smo apelirali na njih da maksimalno pokušaju koristiti što bolje autobuse na lokalnim linijama” – rekao je Željko Stanec.

Pitali smo Željka Staneca jesu li se koncesionari obvezali da će popraviti uvjete u kojima se putnici voze. On kaže kako jesu te da će Grad pokušati u suradnji s njima rješavati problem po problem, a kako bi se kroz vrijeme od nekoliko mjeseci do pola godine došlo do primjerenog, kvalitetnog i sigurnog gradskog javnog prijevoza u Samoboru.

Pitali smo zamjenika gradonačelnika Staneca koje su nadležnosti Grada ako se ništa ne promijeni na bolje. ” Mogu čak sa sigurnošću reći da će određeni broj primjedbi na koje smo uputili biti uvažen i s početkom nove godine određeni će problemi biti riješeni. Ne mogu vjerovati da se apsolutno ništa neće promijeniti. Nadam se da će Autoturist i Samoborček prihvatiti naše prijedloge” – odgovorio je Željko Stanec.

Hoće li današnji sastanak potaknuti rješavanje dugogodišnjih problema u javnom gradskom prijevozu preostaje nam vidjeti. Mi smo koncesionarima, Autoturistu i Samborčeku poslali upit što planiraju napraviti po pitanju kvalitetnije usluge i poboljšanja uvjeta u kojima se putnici voze, no odgovore još čekamo!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.