Sve je spremno za Aninovsko proštenje

25. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.311 Pregleda

Danas završava trodnevna vjernička priprava za sutrašnji blagdan Svete Ane, koji je najveće proštenje samoborskog kraja. Završnu pripravu i svetu misu u župnoj crkvi vodit će od 19 sati samoborski župnik i dekan, prečasni Davor Štuljan, a pobožnost će od 18.30 predvoditi molitvene zajednice samoborske župe.

Sutra, na Aninovo, mise će se služiti u kapeli Svete Ane na Anindolu. Prva počinje u 8 sati, a animira je župa Svetog Ivana krstitelja iz Luga sa svojim župnikom Mladenom Sinkovićem. Drugo sutrašnje bogoslužje je u 9 sati i 30 minuta, a povjereno je župi Krista Kralja iz Domaslovca i župniku Branimiru Budinskom. Središnje koncelebrirano blagdansko misno slavlje u 11 sati predvodit će prečasni Ivan Frkonja, župnik iz susjednog nam Zaprešića i dekan Zaprešićkog dekanata.

Tradicionalna vanjska proslava svetkovine, s euharistijama u 8, 9.30, 11 i 17 sati, bit će u nedjelju, 30. srpnja. Glavnu misu u 11 sati, u suslavlju s drugim svećenicima, predvodit će rektor zagrebačke katedrale, monsinjor Josip Kuhtić, rodom iz Braslovja. Poslijepodnevno bogoslužje u nedjelju predvodi donedavni samoborski đakon, mladomisnik Krunoslav Kolar.

Duhovni program pratit će i proštenjarski ugođaj s kulturno-umjetničkim programom. Za to se pobrinula naša udruga Etno fletno koja sve Samoborke i Samoborce i goste našeg grada u nedjelju, 30. srpnja, poziva između 12 i 17 sati na Tanc plac na Anindolu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.