Sve je spremno za Aninovsko proštenje

Danas završava trodnevna vjernička priprava za sutrašnji blagdan Svete Ane, koji je najveće proštenje samoborskog kraja. Završnu pripravu i svetu misu u župnoj crkvi vodit će od 19 sati samoborski župnik i dekan, prečasni Davor Štuljan, a pobožnost će od 18.30 predvoditi molitvene zajednice samoborske župe.

Sutra, na Aninovo, mise će se služiti u kapeli Svete Ane na Anindolu. Prva počinje u 8 sati, a animira je župa Svetog Ivana krstitelja iz Luga sa svojim župnikom Mladenom Sinkovićem. Drugo sutrašnje bogoslužje je u 9 sati i 30 minuta, a povjereno je župi Krista Kralja iz Domaslovca i župniku Branimiru Budinskom. Središnje koncelebrirano blagdansko misno slavlje u 11 sati predvodit će prečasni Ivan Frkonja, župnik iz susjednog nam Zaprešića i dekan Zaprešićkog dekanata.

Tradicionalna vanjska proslava svetkovine, s euharistijama u 8, 9.30, 11 i 17 sati, bit će u nedjelju, 30. srpnja. Glavnu misu u 11 sati, u suslavlju s drugim svećenicima, predvodit će rektor zagrebačke katedrale, monsinjor Josip Kuhtić, rodom iz Braslovja. Poslijepodnevno bogoslužje u nedjelju predvodi donedavni samoborski đakon, mladomisnik Krunoslav Kolar.

Duhovni program pratit će i proštenjarski ugođaj s kulturno-umjetničkim programom. Za to se pobrinula naša udruga Etno fletno koja sve Samoborke i Samoborce i goste našeg grada u nedjelju, 30. srpnja, poziva između 12 i 17 sati na Tanc plac na Anindolu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentirajte