Ilinje na Žumberku

25. srpnja 2017.
Komentari isključeni
792 Pregleda

Nebeski zaštitnik Žumberka Sveti Ilija proslavljen je u nedjelju, 23. srpnja svetom liturgijom koja je služena u kapeli na Svetoj Geri. Kao i proteklih godina na Ilinjsko proštenje pristigli su mnogobrojni vjernici zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima, u skladu s tradicijom u kojoj veliki broj hodočasnika svake godine na nedjelju poslije 20. srpnja hodočasti na najviši vrh Žumberka kako bi nazočili liturgijskoj proslavi Ilinja. Sve okupljene vjernike pozdravio je mjesni radatovički župnik Zinovije Zastavni, a na litugijskom slavlju prigodnu propovijed vjerničkom mnoštvu izrekao je stavrofor Milan Vranešić, graditelj svetišta Svetog Ilije na Svetoj Geri.

Na kraju liturgijske svečanosti svi vjernici pozvani su na veliki žumberački skup u Koretiće koji će se održati u subotu, 9. rujna, u povodu proslave Godine obitelji i Prvog kongresa iseljenih Žumberčana.

(preuzeto s gradskog web-a, samobor.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.