Grad uputio dopis Samoborčeku i Autoturistu – naveli primjedbe putnika!

25. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.816 Pregleda

Slijedom učestalih primjedbi građana Samobora na javni gradski prijevoz, Grad Samobor je uputio dopis prijevoznicima koji imaju koncesiju za lokalne linije na području Samobora, a kako bi im ukazali na brojne poteškoće s kojima se putnici susreću.

U dopisu poslanom Samoborčeku i Autoturistu piše sljedeće: “Najviše primjedbi odnosi se na loše uvjete vožnje – neklimatizirani autobusi, česti kvarovi, nedostatak zraka, te vrlo često kašnjenje autobusa na redovnim linijama. Grad Samobor vrši nadzor nad provedbom odredbi Ugovora o koncesiji te je dužan poduzeti mjere i radnje, a kako bi se otklonile nepravilnosti i nedostaci u cilju poboljšanja kvalitete usluge, stoga vas upozoravamo na primjedbe koje su nam vaši korisnici uputili.

Nadalje u dopisu kojeg potpisuje gradonačelnik Krešo Beljak piše i da u Gradu očekuju od koncesionara da uslugu koju vrše bude zadovoljavajuće kvalitete, a što uključuje pridržavanje voznog reda te prvenstveno ispravnost vozila kojima se usluga prijevoza vrši. Uz to, u Gradu ističu kako im je sigurnost građana najvažnija stoga su koncesionarima pismeno poručili i sljedeće: “Vjerujemo da ste , kao nosioci koncesije za javni prijevoz na području grada Samobora svjesni svoje odgovornosti za sigurnost putnika te da ćete sve moguće nedostatke otkloniti i na taj način osigurati zadovoljavajuću kvalitetu usluge”.

Na sve navedene primjedbe u Gradu očekuju očitovanje od koncesionara te ističu kako je Grad nadležan samo za ugovor za koncesiju za lokalne linije, dok natječaj za koncesiju za međužupanijske linije (prema Zagrebu) izdaje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Hoće li se autobusni prijevoznici oglušiti na ovaj dopis tek treba vidjeti, a o tome što u gradu planiraju poduzeti ako se ništa ne promijeni govorit ćemo dolazećeg četvrtka, 27. srpnja, od 10:05 sati u našoj emisiji “Tribina gradonačelnka”, u koju se i vi možete uključiti svojim pozivima ili upitima putem e- maila i našeg radijskog facebooka.

Od komentara na facebooku na temu javnog gradskog prijevoza u Samobru izdvajamo sljedeće. “ŠTO JE SA SVIM OVIM GODINAMA STRAHA VOŽNJE U BUSEVIMA, OZLJEDA PUTNIKA, PLJAČKE NA CIJENI KARATA I SRAMOTNIM REDOM VOŽNJE!?”, “KONAČNO!”, “ŽIVO ME ZANIMA ŠTO ĆE SE RIJEŠITI!” I nas zanima, pa ćemo pratiti razvoj ove priče i pravovremeno vas obavijestiti o svim novostima.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.