Samoborka Lara Cvjetko nosila hrvatsku zastavu u Győru!

24. srpnja 2017.
Komentari isključeni
860 Pregleda

Svečanom ceremonijom na stadionu ETO Park u mađarskom Győru otvoren je jučer XIV. Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina. Hrvatsku zastavu u svečanom defileu nosila je samoborska judašica Lara Cvjetko, aktualna kadetska prvakinja Europe. “Ponosna sam i presretna što sam dobila priliku nositi hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja. Zaista se tome nisam nadala. Ovo će mi biti lijepa uspomena za cijeli život,” kazala je 16-godišnja Samoborka koja se okitila europskim zlatom početkom srpnja u Kaunasu.

Uz Laru Cvjetko, na Olimpijskom festivalu europske mladeži, koji okuplja 2 500 sportaša iz 50 zemalja, natječju se još dvije Samoborske: atletičarka Tina Šmid i judašica Helena Vuković.

U Győru će do 29. srpnja Hrvatsku predstavljati 65 sportaša koji će nastupiti u atletici (11), biciklizmu (2), gimnastici (3), kajak-kanuu (4), košarci (12), judu (8), plivanju (8), rukometu (15) i tenisu (2).

Svečanost na stadionu ETP Park pratilo je oko 15,000 gledatelja, u središtu grada je bio postavljen veliki video zid na kojem se mogao pratiti cijeli program, a sve je prenosila i nacionalna televizija. Sportaše je zabavljao DJ Steve Aoki koji je nedavno nastupio na splitskoj Ultri, a tijekom svečanosti vidjeli smo i Adrienn Banhegyi, svjetsku prvakinju u preskakivanju užeta koja se predstavila s nizom nevjerojatnih poteza, baletni ansambl i filharmoniju iz Győra, plesače Nacionalnog kazališta, Vaskakas kazalište lutaka, Kerekes band. Vrhunac večeri bio je trenutak kada je slavna mađarska plivačica i peterostruk olimpijska pobjednica Krisztina Egerszegi upalila olimpijski plamen.

EYOF je višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina u organizaciji Europskih olimpijskih odbora, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Ljetno izdanje prvi put je održano 1991. godine u Bruxellesu, a 1993. godine slijedilo je i zimsko u talijanskoj Aosti.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.