Moving Youth u Samoboru!

24. srpnja 2017.
Komentari isključeni
737 Pregleda

U cilju popularizacije sporta u radu s mladima, Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor od 11. do 18.08.2017. u Samoboru organizira trening za osobe koje rade s mladima “Moving Youth”. Projekt će okupiti 24 sudionika iz 11 zemalja: Hrvatske, Italije, Danske, Bugarske, Češke, Francuske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Španjolske i Latvije.

Cilj je projekta opremiti sudionike s novim metodama i alatima kako koristiti sport u svakodnevnom radu s mladima za razvijanje njihovih kompetencija. U okviru treninga, sudionici će imati prilike iskušati razne praktične aktivnosti (atletika, nogomet, planinarenje) kako bi izveli zaključke o utjecaju sporta na razvoj mladih te na temelju istih dizajnirali lokalne aktivnosti koje će implementirati u svojim zajednicama nakon završetka projekta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta jest i promocija Erasmus+ programa kao mogućnosti za mobilnost i osposobljavanje mladih i osoba koje rade s mladima.

“Moving youth” još je jedan međunarodni projekt koji će obogatiti lokalnu zajednicu međunarodnom dimenzijom, kao i rezultatima – novim aktivnostima za mlade koji koriste sport kao temelj.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.