Martina Bublić, Tina Šmid, Helena Vuković i Lara Cvjetko uoči polaska u Gyor

Četiri Samoborke na europskom Olimpijskom festivalu

22. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.145 Pregleda

Danas poslijepodne iz Doma sportova u Zagrebu prema mađarskom Györu krenula je hrvatska reprezentacija koja će nastupiti na 14. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF).

Ponajbolji hrvatski sportaši, njih 66, u dobi od 14 do 18 godina sudjelovat će od 23. do 29. srpnja na „Europskoj olimpijadi mladih“ u organizaciji Europskih olimpijskih odbora, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. To im je nagrada za vrhunske rezultate koje su postigli u svojim sportovima, ali i još jedna prilika za dokazivanje među više od 2500 najboljih mladih sportaša iz 50 zemalja.

Samobor se može ponositi jer ima čak 4 predstavnice na EYOF-u.

Tina Šmid, članica Atletskog kluba Agram je svojim izvrsnim rezultatima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji zaslužila ulazak u sastav atletske reprezentacije, a nastupit će u srijedu 26. srpnja u disciplini 3000 metara.

Lara Cvjetko i Helena Vuković, judašice samoborskog Profectusa, nastupit će na judaškom turniru u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Lara, nastupa u četvrtak 27. srpnja u kategoriji do 57 kilograma, a Helena u petak u kategoriji preko 70 kilograma. Posljednjeg dana održavanja Europskog olimpijskog festivala mladih su na rasporedu ekipne borbe.

Osim sportaša u Györ putuju i njihovi treneri, ali i suci. Odgovoran posao čeka Martinu Bublić, glavnu trenericu Gimnastičkog kluba Samobor koja će kao međunarodni sudac ocjenjivati gimnastička natjecanja na EYOF-u.

Dolazak hrvatske delegacije u Györ se očekuje u večernjim satima, a svečano otvorenje je na programu u nedjelju u 20,30 sati. Događanja i rezultati mogu se pratiti na službenim stranicama EYOF-a.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.