Spačekisti iz Samobora krenuli put Portugala!

19. srpnja 2017.
Komentari isključeni
774 Pregleda

Iz Samobora put Portugala krenuli su jutros hrvatski spačekisti. Među njima najviše je Samoboraca pa se krenulo ispred 2CV PUB-a Fontana u Šmidhenovoj ulici. U popularnim automobilima spačekisti će proći 3 000 kilometara dug put ne bi li stigli na 22. u nizu Svjetski susret spačeka, koji traje od 26. do 31. srpnja.

U Portugalu će biti 13 spačeka iz Hrvatske, a 7 ih je krenulo iz Samobora. Svi oni u idućih 6 dana proći će i do 500 kilometara dnevno, a krajnje odredište im je grad Ericeira udaljen 45 kilometara od Lisabona. Tamo će se okupiti od 3000 do 5000 tisuća vlasnika i vozača spačeka iz cijelog svijeta , a Hrvatski 2CV Citroen Klub će u već prepoznatljivom crvenom šatoru, predstaviti i najaviti domaćinstvo 23. svjetskog susreta spačeka koji će se 2019. godine održati baš u Samoboru.

“Uz druženje, glavni cilj nam je promocija Hrvatske. Kao i prije dvije godine u Poljskoj tako i na ovom susretu u Portugalu predstavljamo Samobor i Hrvatsku. Najavit ćemo idući Svjetski susret spačeka koji će se održati 2019. godine u Samoboru, pa sa sobom vozimo pregršt promotivnih turističkih materijala, a sudionicima susreta i posjetiteljima prezentirat ćemo i našu gastro ponudu ” – kaže dopredsjednik Hrvatskog 2CV Citroen kluba, Darko Zornjak.

U Portugal se sa spačekom uputio i Tomislav Medved s obitelji. Ljubav prema popularnom automobilu gaji od malih nogu, a prenio ju je i na obitelj. Tako će svi zajedno provesti godišnji odmor na Svjetskom susretu spačeka u Portugalu.

“Pripreme za idući Svjetski susret spačeka koji će se 2019. godine održati u Samoboru su u tijeku. Za sada nam sve dobro ide. Imamo podršku Ministarstva turizma, Hrvatske Turističke zajednice, zagrebačke županije i Grada Samobora. Susret će se održati na području iza autobusnog kolodvora, jer potrebna nam je površina od oko 130 tisuća kvadrata, a to područje je blizu autoputa te ima svu potrebnu infrastrukturu. Naime, u Samoboru se tijekom tog susreta očekuje više od 10 tisuća spačekista i posjetitelja” – kaže Tomislav Medved.

Bit će to odlična turistička promocija Samobora i Hrvatske.

Spačekisticama i spačekistima želimo sretan put i dobru zabavu u Portugalu!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Onda jedva čekam 2019. 🙂