Josipa Koletić – juniorska prvakinja Hrvatske

18. srpnja 2017.
Komentari isključeni
2.820 Pregleda

Samoborska jahačica Josipa Koletić osvojila je titulu državne prvakinje u juniorskoj kategoriji na državnom prvenstvu u preponskom jahanju, odražnom proteklog vikenda na Etnofarmi Mirnovec u organizaciji istoimenog konjičkog kluba.

No, do prvog mjesta među juniorima Josipa nije došla lako iako je nakon prvog natjecateljskog dana povela jer je prvu utakmicu sa svojom kobilom Tuscany Mail jedina odradila bez srušene prepone. Druga se utakmica skakala u dvije manše i tu je samoborska jahačica napravila pogrešku zbog koje je zaradila 8 kaznenih bodova i izgubila mjesto na postolju. Ipak, odlučivao je zadnji natjecateljski dan u kojemu je, uz malo sreće, Josipa ponovno zablistala i bez novih kaznenih bodova na kraju se posve zasluženo popela na najvišu stubu pobjedničkog postolja. -Time mi je ta pobjeda još slađa jer ukazuje na to da je u svakom sportu sve neizvjesno do zadnjeg trenutka i da se, bez obzira na trenutačne rezultate i favorite na papiru, ne zna tko će pobijediti. Uz to, ostvarena je kod kuće, na domaćem terenu – kaže Josipa Koletić.

Uz tu pobjedu, Josipa se okitila i srebrnim medaljama u ekipnoj konkurenciji amazonki i juniora. U pojedinačnoj konkurenciji amazonki bila je šesta. -Postolja ju je, nažalost, došla samo jedna mala pogreška, odnosno trenutak njezine nepažnje i neočekivana reakcija kastrata Layosa na jednoj preponi.

Natjecanje se odvijalo u ukupno 7 kategorija u kojima je sudjelovalo 100-tinjak jahača. Pobjednikom najjače, seniorske kategorije, postao je poznati alkar Denis Gugić iz Konjičkog kluba Edek. Kod mladih jahača pobjedu je odnijela Patricija Kardun iz Konjičkog kluba Jarun. Među amazonkama slavila je Vernalis Dokuzović iz Karoce. Kod kadeta najbolja je bila Kim Vukadin iz KK Zagreb, u kategoriji amatera Marko Ulaga iz KK KD Zagreb, a pobjednica kategorije pony jahača postala je Sara Cigić iz Konjičkog kluba Trajbar Team.

Jahači su imali puno sreće s vremenom u ovom najtoplijem dijelu godine jer je baš ta četiri natjecateljska dana, od četvrtka do nedjelje, u Samoboru malo zahladilo i temperatura se spustila na 20 do 25 Celzijevih stupnjeva, što je bilo gotovo idealno za konje i jahače, ali i za publiku koja je četvrtu godinu uzastopno mogla uživati u ovom atraktivnom, kraljevskom sportu, i u prekrasnom ambijentu Etnofarme Mirnovec.

Razgovor s Josipom Koletić poslušajte danas u Športofonu, koji počinje u 18 sati.

(fotografije preuzete s Facebook stranice Konjičkog kluba Mirnovec – snimila: Sanja Račić Koblar)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.