Najnovije

I samoborski vatrogasci spremni su pomoći kolegama u Dalmaciji!

18. srpnja 2017.
Komentari isključeni
1.047 Pregleda

Još nisu lokalizirani svi požari koji su zadesili Dalmaciju. Od Omiša do Splita izgorilo je 4 500 hektara guste borove šume i raslinja. Nakon silnih napora vatrogasaca, vojske i građana Split je obranjen od požara. Uslijed vatrene stihije ozljeđeno je 80-ak osoba, a brojne su kuće i automobili potpuno izgorjeli. Teška je noć iza svih koji su se borili s vatrenom stihijom. Većina je požara pod nadzorom, no vatra je i dalje aktivna u trokutu od Žrnovnice.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice su izvijestili kako su im pristigli mnogobrojni upiti iz Hrvatske, ali i iz stranih zemalja, oko odlaska u ispomoć vatrogasnim kolegama u Dalmaciju, no kažu kako na terenu ima dovoljno vatrogasaca.

Pitali smo zapovjednika samoborske Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora, Mladena Žitkovića jesu li možda samoborski vatrogasci ponudili pomoć. Sukladno odredbama Zakona o vatrogastvu, angažiranje vatrogasnih snaga izvan područja županije jedino je moguće sukladno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika – pojašnjava Mladen Žitković. ” Mi smo spremni pomoći, nismo dobili poziv za pomoć niti naredbu glavnog vatrogasnog zapovjednika o izvanrednoj dislokaciji. U slučaju zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika organizirati ćemo se i krenuti prema Dalmaciji. Mi smo poslali dopissamoborskim DVD-ima da nam dostave popis operativnih vatrogasaca koji bi prema potrebi bili spremni ići na izvanrednu dislokaciji” – kaže Mladen Žitković te dodaje kako već idući tjedan samoborski vatrogasci odlaze na redovitu dislokaciju na otok Vis.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    I laiku je jasno da se drug zapovjednik Tucaković ponaša poput sabotera…o njegovoj indoktrinaciji stečenoj u vojnoj jna školi neću ovaj put, niti da je ćale sina Bojana i član vrhuške SDP-a u Koprivnici, već ću samo reći da nije dorastao poslu koji obavlja koji je vrlo zahtjevan i za puno sposobnije od njega…Ostavka je minimum koju treba napraviti.