Udruga Etno fletno prezentirala sjetvu raži!

17. srpnja 2017.
Komentari isključeni
541 Pregleda

Udruga Etno fletno koja vrijedno čuva samoborske običaje i tradiciju u subotu je priredila 5. žetvene svečanosti na imanju obitelji Vitko u samoborskom Otoku. Ovaj se puta žela raž i to ručno kao nekada. U prikazu su sudjelovale članice i članovi udruge Etno fletno, a pomogli su i članovi prijateljskih udruga koje također njeguju hrvatske običaje Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca i Drenjani iz Drenja.

Uz pjesmu i dobru volju posao je odrađen brzo i bez pol muke. Raž će se koristiti za prehranu, a slama će biti donirana župnoj crkvi Svete Anastazije za izradu božićnih jaslica. Nakon posla uslijedila je okrijepa uz gulaš, odojka, domaći kruh i kolače. Ivančica i Dražen Vitko pokazali su se odličnim domaćinima, a podršku njihovom trudu u očuvanju tradicije kao i svim ostalim članicama i članovima Udruge Etno fletno na čelu s predsjednicom fletnom Marijom Lindić došli su dati predsjednica Hrvatskog srca, Marija Ledinski Anić, županijska pročelnica Ksenija Čuljak, gradski pročelnik Krunoslav Znika te predsjednica Zelenog prstena Martina Glasnović. Svi oni čuvarima su tradicije zahvalili na svemu što čine te im poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu. Više poslušajte u Ritmu grada, u ponedjeljka, 17. srpnja, od 17 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.