Svjetsko juniorsko srebro za Katarinu Luciju Vuković

17. srpnja 2017.
Komentari isključeni
905 Pregleda

Katarina Lucija Vuković, članica Judo kluba Profectus Samobor, osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom kupu koji se protekli vikend održao u mađarskom Paksu.

Za nove bodove za svjetsku juniorsku listu i svoje mjesto u ždrijebu Svjetskog juniorskog prvenstva, koje će se ove godine u listopadu održati u Zagrebu, borilo se 388 natjecatelja iz 33 zemlje s 5 kontinenata.

Katarina je u kategoriji preko 78 kilograma, kao treća nositeljica, prvo kolo bila slobodna, a zatim na kazne pobjeđuje Perks iz Kanade. U polufinalu se suprotstavlja kolegici iz reprezentacije, Miočić iz Splita. Borba je bila neizvjesna jer se njih dvije već godinama međusobno bore na mnogim turnirima i dobro se poznaju. Miočić je konkretnije napadala, ali se Katarina nije dala iznenaditi. U regularnom dijelu borba je završila bez pobjednice, a u dodatnom vremenu Katarina je dočekala svoju priliku i na jedan slabiji napad kontirala protivnicu i pobijedila.

U finalu joj je protivnica bila domaća predstavnica Szigetvari za koju Katarina već duže vrijeme ne uspijeva pronaći način za pobjedu. Tako je bilo i ovoga puta, i Mađarica je pobijedila s tri wazarija.

Katarina je osvojila srebrnu medalju i novih 60 bodova što će je na novoj svjetskoj juniorskoj listi postaviti oko 6. mjesta.

Sljedeći vikend nastupa na Svjetskom kupu u Pragu.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.