Samobor za Mali Tehnopolis dobio 19,5 milijuna kuna

14. srpnja 2017.
Komentari isključeni
851 Pregleda

Samoborski projekt Mali Tehnopolis Samobor danas je dobio 19 i pol milijuna kuna za realizaciju.

U prostorijama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrtništva jutros je Odlukom o financiranju dodijeljeno više od 368 milijuna kuna potpora u sklopu programa “Razvoj poslovne infrastrukture”.
Odluke je dodijelila potpredsjednica Vlade i ministrica, Martina Dalić, a među 23 odabrana projekta, našao se i samoborski projekt MTS; Mali Tehnopolis Samobor.

MTS će imati višestruku funkciju – poduzetničkog inkubatora za poduzetnike početnike te pružatelja poduzetničkih potpornih usluga kroz najam prostora, korištenje zajedničkih dvorana, edukacija koje se odnose na poduzetničke vještine i podizanje konkrentnosti poslovanja kroz korištenje tehnologija te mogućnosti korištenja aditivnih tehnologija u svojem poslovanju, obzirom da će MTS biti opremljen najnovijom generacijom industrijskog 3D printera i 3D skenera.

Odluku o financiranju u ime Grada preuzela je zamjenica gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković.
Sada još slijedi potpisivanje Ugovora i naravno realizacija projekta.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Hvala vladi RH .

  2. lopov pajser bljak sada likuje.

  3. Hrvat iz ponajvećeg Marijanskog svetišta,preponosne Hercegovine u finalu Wibledona, mnogi od tuge i bijesa na aparatima.