Najnovije

Druženje s vinskim kraljicama Zagrebačke županije

14. srpnja 2017.
Komentari isključeni
398 Pregleda

Na platou ljetnog kina Gradec sinoć je održano druženje s Vinskim kraljicama Zagrebačke županije. Okupljene Vinske kraljice prezentirale su vina po svom izboru, a događanje je iskorišteno i za predstavljanje novog natječaja za izbor 16. po redu Vinske kraljice Zagrebačke županije.

Druženju je nazočio i zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je istaknuo kako su Vinske kraljice “ambasadorice” Županije. -One prezentiraju proizvod iza kojega stoji puno truda i rada vinara. Ujedno, one su i promotorice naših vinskih cesta. Usudio bih se reći da u sklopu Udruge Vinske kraljice Zagrebačke županije stvarate malo elitno društvo vrsnih vinskih stručnjakinja i na tome vam iskreno čestitam. Drago mi je da svoje titule niste shvatile samo kao simboličnu dužnost, nego ste ih opravdale te ih i dalje opravdavate godinama nakon – istaknuo je Frankić.

Druženje s Vinskim kraljicama organizirano je u suradnji s Udrugom “Vinske kraljice Zagrebačke županije”, čija je predsjednica Samoborka Kristina Vugrin (kraljica 2011. godine) poručila da kraljice “nikada nisu predale titulu”, nego kroz ovu udrugu nastavljaju promovirati vina, vinogradare i vinare te vinsku kulturu i eno-gastronomiju Županije.

-Kandidatkinje očekuje novo iskustvo i nove spoznaje, novi način viđenja vinskoga svijeta. A onu koja pokaže najviše znanja i osobnosti te bude okrunjena kraljicom, i puno lijepih trenutaka i druženja – istaknula je Gordana Županac, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

(izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.