Izazovom i poticajem do vrhunskih rezultata

12. srpnja 2017.
Komentari isključeni
847 Pregleda

Uspjesi velikog broja učenika Osnovne škole Bogumila Tonija i njihovih mentora, koji su tijekom protekle nastavne godine sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima, rezultat su upornosti, predanoga rada i discipline. Mnogi su briljirali na državnim natjecanjima i visoko se plasirali u konkurenciji najboljih u državi.

To se ponajprije odnosi na sportska natjecanja (atletika, judo, cross), fiziku, astronomiju i biologiju. U samom vrhu našli su se i svi oni koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima. Izvrsni rezultati ostvareni su u gimnastici, tehničkom (natjecanje mladih tehničara), kemiji, fizici, matematici, hrvatskom jeziku, astronomiji, geografiji i likovnoj kulturi.

Mentori uspješnih učenika imali su zahtjevan zadatak u poticanju zdrave motivacije i njihovih radnih navika. Pronaći ono što će motivirati svakoga pojedinoga učenika zasigurno je najveći izazov svakomu profesoru ili učitelju. Sedmero profesora Osnovne škole Bogumila Tonija voditelji su županijskih stručnih aktiva, a velik je i broj onih koji su promovirani u mentore.

Profesori Ismeta Čerkez, Petra Barišić, Zoran Rajčević, Ivana Matić, Nataša Kletečki, Vjekoslav Jakopec i Snježana Horvatić sa svojim su najboljim učenicima sudjelovali na državnim natjecanjima. Profesor Igor Kos sa svojim je zborom osvojio veliku drugu nagradu na Međunarodnom festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. Likovni radovi učenika, malih umjetnika, prof. Ruže Barbarić Librić i prof. Nevenke Miklenić ukrasili su izložbeni pano na državnom natjecanju. Članovi Amaterskog kazališta PAX-ići predstavom Tko pjeva zlo ne misli (prof. Tatjana Mesiček i učiteljice Irena Dražić i Sandra Filipović) nastupili su na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera i osvojili nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu.

U tome je sve učenike i profesore svesrdno podupirala i ravnateljica Milena Kolarec.

Petra Birman, prof.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.